Ένστολοι: Αυτοί είναι οι 50 βουλευτές που ψήφισαν την καταστροφή των ταμείων μας

Ένστολοι: Αυτοί είναι οι 50 βουλευτές που ψήφισαν την καταστροφή των ταμείων μας
Δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν όλες τις μορφές αγώνα – Καταθέτουν προσφυγή στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ

Τα ονόματα των 50 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν το επίμαχο άρθρο για τα ταμεία των ενστόλων δίνουν στη δημοσίοτητα σε ανακοίνωση τους οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας για «αδιαλλαξία αφού δεν δέχθηκε ούτε την τροπολογία 12 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και την πρότασή μας για νομοτεχνική βελτίωση στην παρ. 3 του άρθρου 221 ώστε να ρυθμίζεται ο τρόπος καταβολής του εφάπαξ με κοινή υπουργική απόφαση».

Προειδοποιούν επίσης με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις οποίες θα ανακοινώσουν το επόμενο διάστημα αναφέροντας ότι η ψήφιση του επίμαχου άρθρου «θα εκληφθεί ως εμπαιγμός και απαξίωση όλων των ενστόλων δεδομένου ότι η κυβέρνηση όχι μόνο καταδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται την “αγάπη” της για τους ένστολους, αλλά δεν συμμορφώνεται ούτε καν με τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έχουμε υποστεί από τα μνημόνια».

Ανακοίνωσαν, ακόμα, την προσφυγή τους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ «αναφορικά με τις εκδοθείσες από αυτό αμετάκλητες αποφάσεις για τις μισθολογικές περικοπές» ενώ διερευνούν δια των νομικών τους συμβούλων «η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του άρθρου 221, έτσι όπως ψηφίστηκε, καθόσον η ίδια η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφέρεται σε αυτό».

Ειδικότερα υπέρ του άρθρου ψήφισαν οι: Καραμανλή Άννα, Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια), Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Στύλιος Γεώργιος, Μαρτίνου Γεωργία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Καράμπελας Ιωάννης, Κοψαχείλης Τιμολέων, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα, Μαρίνος Ανδρέας, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Σενετάκης Μάξιμος, Δεικτάκης Γεώργιος, Ασημακοπούλου ΆνναΜισέλ, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Αντωνίου Μαρία, Γεωργαντάς Γεώργιος, Δήμας Χρίστος, Κέλλας Χρήστος, Βογιατζής Παύλος, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Χριστογιάννης Δημήτριος, ΜάνηΠαπαδημητρίου Αννα, Τσουμάνης Δημήτριος, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Αραμπατζή Φωτεινή, Σκρέκας Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Μακρή Ελένη, Μανδρέκα Ασπασία, Καρανάσιος Ευθύμιος. Κάρμαντζης Σταμάτιος, Καλαντζής Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Δήμας Πύρρος, Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, Γκόκας Χρήστος, Κασσής Μιχαήλ, Ρήγας Παναγιώτης, Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, Μανιάτης Ιωάννης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας και Χριστοφιλοπούλου Εύη.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χαϊκάλης Παύλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γιοβανόπουλος Κώστας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας Στάθης.

Διευκρινίζουν, τέλος, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο οποίος είχε διαχωρίσει τη θέση του από το βήμα της Βουλής για το άρθρο 221, αντικαταστάθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...