Ένταση και επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στη Μυτιλήνη (Βίντεο)

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από άγημα του Στρατού.

Μεγάλη ομάδα πολιτών μέσα στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί ήρθε σε αντιπαράθεση με ολιγάριθμη ομάδα αντεξουσιαστών, κυρίως φοιτητών, που φώναζαν συνθήματα μαζί με μικρή ομάδα μεταναστών.

Όλα ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα, όταν η καθιερωμένη κάθε Κυριακή με τη δύση του ηλίου υποστολή της σημαίας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης παρουσία στρατιωτικού αγήματος ματαιώθηκε αφού στον ίδιο χώρο διαδήλωναν εκατοντάδες μετανάστες ενάντια στον πολύμηνο αποκλεισμό τους στη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποστολή ματαιώθηκε όταν η τοπική ηγεσία του Στρατεύματος ενημερώθηκε ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν εγγυόταν για την ασφάλεια του αγήματος λόγω της εν εξελίξει εκείνη την ώρα διαδήλωσης. Το γεγονός έγινε γνωστό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που όλη την περασμένη εβδομάδα, ακόμα και σήμερα το πρωί, καλούσαν σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου προκειμένου η υποστολή να γίνει κανονικά και χωρίς προβλήματα ασφάλειας για το άγημα των στρατιωτών.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...