Ένταση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΕΣ            

Κάτω από μεγάλη ένταση διεξάγεται η συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Η συζήτηση διεξάγεται επί του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας, να κληθούν στη Βουλή οι καναλάρχες μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Νέα Δημοκρατία έθεσε μείζον θέμα διαφάνειας για την υπόθεση Καλογρίτσα, με τον Μάκη Βορίδη να ζητά να κληθούν οι νέοι καναλάρχες και αφετέρου οι Νίκος Παππάς και Λευτέρης Κρέτσος στην επιτροπή.

Επί του αιτήματος, επικράτησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και την προεδρεύουσα της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ οι υψηλοί τόνοι οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης.

«Ε, άντε τελειώστε», είπε απευθυνόμενη προς τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο Μάκης Βορίδης αντέδρασε λέγοντας: «Τι είναι το άντε;».

«Ότι είναι δώδεκα παρά δέκα. Την άλλη φορά βιαζόσαστε», συμπλήρωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, για να απαντήσει ο Μάκης Βορίδης γελώντας: «Την άλλη φορά».

«Για αυτό σας λέω για συνδικαλισμό κ. Βορίδη», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής και συνέχισε: «Αυτός είναι ο συνδικαλισμός. Κάθε φορά να χρησιμοποιούμε κάτι άλλο».

Νωρίτερα, οξεία πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με φόντο το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για να κληθούν οι υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών, να εξεταστούν τα πόθεν έσχες τους και να κληθεί επίσης ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας και οι υπερθεματιστές

Τελικά, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου αποφάσισε την κλήση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσει για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Επίσης, θα κληθούν και οι τέσσερις υπερθεματιστές, αφού η πρόεδρος της Επιτροπής δέχθηκε το αίτημα που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και το αυτοτελές αίτημα του ΚΚΕ, διά του Νίκου Καραθανασόπουλου, και της Χρυσής Αυγής, διά του Γιάννη Αϊβατίδη.

Συναίνεσαν δε και τα υπόλοιπα κόμματα, πλην όμως η Νέα Δημοκρατία, διά του Μάκη Βορίδη, επέμεινε να γίνει δεκτό το αίτημα που κατέθεσε πολύ νωρίς, να ασκηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που προβλέπεται ως αρμοδιότητα από τον Κανονισμό και το Σύνταγμα για την Επιτροπή Θεσμών και να κληθούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη διαδικασία αδειοδότησης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...