Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 16/03/2016 – 21:48

δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τον Μουζάλα – Τι είπε ο Μπουτάρης

Θύελλα αντιδράσεων και στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης πυροδότησε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πήρε το μέρος του Γιάννη Μουζάλα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ένα λάθος έκανε. Κι εγώ πολλές φορές έχω πει τα Σκόπια, Μακεδονία και έχω πει ότι είναι λάθος», ενώ χαρακτήρισε εθνοπατριώτη τον Πάνο Καμμένο.

«Έλεος δηλαδή, ένα λάθος έκανε. Ντροπή που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση», προσέθεσε, απαντώντας στην μείζονα αντιπολίτευση που έθεσε το ζήτημα.

Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Κούβελας, ωστόσο έκανε λόγο για εθνικό ατόπημα και εθνικό και πολιτικό ολίσθημα και τόνισε πως δεν μπορούν να γίνει δεκτή μια ετεροχρονισμένη συγγνώμη και να μείνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές χωρίς πολιτικές συνέπειες.

«Ως Θεσσαλονικείς και Μακεδόνες, δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθεια χάλκευσης της ιστορίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κούβελας.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε ένταση ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο. Οι δυο τους δε δίστασαν μάλιστα να καταφερθούν με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημοτικού συμβούλου.

«Απορρίπτω αυτά που λες μετά βδελυγμίας. Ζεις στον κόσμο σου» του είπε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Είσαι ανιστόρητος και εκτός τόπου και χρόνου. Κανείς θέατρο και παιχνίδι εντυπώσεων», του αντέτεινε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Όπως αναφέρει το seleo, ακολούθησε έντονη λογομαχία και ολιγόλεπτη διακοπή του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια η παράταξη «Εντάξει» αποχώρησε από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...