Έπαιξαν με τη φωτιά και κάηκαν!

Παρασκευή 17/06/2016 – 21:23Η παρέα του Λούκα Μόντριτς έκανε το 2-0 εύκολα και θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ (είχε 15 τελικές), όμως, δεν το έκανε. Έτσι, οι Τσέχοι αντέδρασαν και με τα γκολ των Σκόντα και Νέτσιντ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τους Κροάτες φιλάθλους να… «σκοτώνουν» την ίδια τους την εθνική, αφού όταν προηγούνταν με σκορ 2-1 πέταξαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που όπως φαίνεται έκανε κακό στους παίκτες τους που «κάηκαν» στο 93′.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Κροατία έδειχνε πως πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πως δύσκολα θα συναντούσε κάποια αντίσταση από την Τσεχία και όσο περνούσαν τα λεπτά αυτό γινόταν ολοένα και πιο αντιληπτό απ” όλους.
Η πρώτη στιγμή που έφτασε κοντά στο γκολ η Κροατία ήταν στο 20′ όταν ο Τσεχ πραγματοποίησε κακή έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Μάντζουκιτς κατέληξε στην πλάτη του έμπειρου γκολκίπερ. Στο 36′ οι Κροάτες είχαν ακόμη μία καλή ευκαιρία όταν ο Ράκιτιτς «χόρεψε» τον Λίμπερσκι αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε ο Τσεχ.
Ωστόσο, ο παίκτης της Ίντερ πήρε την εκδίκησή του ένα λεπτό αργότερα (37′) όταν ο Μόντριτς έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πάσαρε στον ο Πέρισιτς, εκείνος έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραίο αριστερό σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Τσεχ. Οι Κροάτες δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχιζαν να πιέζουν. Μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 42′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράκιτιτς ο Τσόρλουκα έκανε ολομόναχος το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσεχ.
Στο δεύτερο μέρος η Κροατία συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα με τον Ιβάν Ράκιτιτς και τον Λούκα Μόντριτς να «καταπίνουν» τους Πλάσιλ και Ροζίσκι που έδειχναν να μην μπορούν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν. Μάλιστα, στο 59′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τους Κροάτες, αφού ο Ράκιτιτς, μετά από κλέψιμο του Μπρόζοβιτς, «έσκαψε» τον Τσεχ για το 2-0. Στο 66′ ο Μάριο Μάντζουκιτς θα μπορούσε να «τελειώσει» το ματς όταν ο Καντέραμπεκ του έδωσε… σίγουρο γκολ, αλλά ο φορ της Γιουβέντους έκανε το μονοκόμματο πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 62′ ο Μόντριτς ζήτησε αλλαγή, αφού ένιωσε ενοχλήσεις και ο Κόβασιτς πέρασε στη θέση του και κάπως έτσι οι Τσέχοι που δεν είχαν κάνει καμία κλασική ευκαιρία ξεκίνησαν να βγαίνουν δειλά- δειλά στην επίθεση και στο 76′ μείωσαν σε 2-1 όταν ο Ροζίσκι με μαγική μπαλιά βρήκε το κεφάλι του Σκόντα!
Το γκολ ξύπνησε τους Κροάτους που είχαν χαλαρώσει για μερικά λεπτά. Ωστόσο, στα επόμενα και συγκεκριμένα στο 79′ και το 80′ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 3-1 με τον Μπρόζοβιτς και τον Πέρισιτς. Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά στο 86′ όταν Κροάτες φίλαθλοι πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο καπνογόνα όταν ξεκίνησε και πάλι το ματς η Τσεχία κέρδισε πέναλτι στο 93′, μετά από χέρι του Βίντα, ύστερα από μακρινή «γιόμα».
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νέτσιντ που από τα έντεκα βήματα δεν αστόχησε και έκανε το τελικό 2-2.
Τσεχία (Πάβελ Βρμπα, 4-1-4-1): Τσεχ, Καντέραμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλασίλ (86’ Νέτσιντ), Σκάλακ (68’ Σούραλ), Κρεΐτσι, Ροζίτσκι, Ντάριντα, Λάφατα (67’ Σκόντα). 
Κροατία (Άντε Τσάτσιτς, 4-2-3-1): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς (90’+3′ Βρσάλικο), Μπαντέλι, Μόντριτς (62’ Κόβατσιτς), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς (90’+2′ Σίντενφελντ), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς. 
Η βαθμολογία 
1. Κροατία 4β. (3-2) 
2. Ισπανία 3β. (1-0) 
3. Τσεχία 1β. (2-3) 
4. Τουρκία 0β. (0-1) Πηγή: Ο Φίλαθλος
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...