Έπεσαν οι υπογραφές, αρχαιολογικός χώρος 300 στρέμματα στο Ελληνικό!

Έπεσαν οι υπογραφές, αρχαιολογικός χώρος 300 στρέμματα στο Ελληνικό!

Στην υπογραφή της γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κήρυξη έκτασης περί των 300 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η υπογραφή της απόφασης ήταν ένα από τα αναμενόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η υπόθεση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται  οι διατυπώσεις  για το ύψος των κτιρίων που αποτέλεσαν σημείο τριβής με τους επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο έχει επισημάνει πως το ύψος των κτιρίων στο Ελληνικό πρέπει να μειωθεί.

Τώρα, αναμένεται και η υπογραφή της υπουργού στη β’  γνωμοδότηση του ΚΑΣ, που αφορά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης στο Ελληνικό. Μόλις πέσει και η δεύτερη υπογραφή, τότε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα κατατεθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307562-Epesan-oi-ypographes-archaiologikos-choros-300-stremmata-sto-Elleniko ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...