«Έπεσε» το Ίντερνετ στη Βόρεια Κορέα

«Έπεσε» το Ίντερνετ στη Βόρεια Κορέα
Μεγάλα προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση με το διαδίκτυο καταγράφονται στη Βόρεια Κορέα, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα για ενδεχόμενα αμερικανικά αντίποινα σε αντίδραση για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony, που αποδίδεται στην Πιονγκγιάνγκ.
Η σύνδεση με το Διαδίκτυο δεν λειτουργεί πια μεταξύ της Βορείου Κορέας και του υπόλοιπου κόσμου εδώ και πολλές ώρες, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί πως έχει υπάρξει μια ενδεχόμενη επίθεση, σύμφωνα με την Dyn Research, μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και εξειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια.

«Γενικά, εντοπίζουμε σύντομες διακοπές (της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη Βόρεια Κορέα), όμως ποτέ προβλήματα σύνδεσης μεγάλης διάρκειας. Δεν θα εκπλαγώ εάν αυτή τη στιγμή δέχονται επίθεση» εξήγησε ο Νταγκ Μέιντορι, που είναι υπεύθυνος για θέματα Διαδικτύου στην Dyn Research.

Στο υπουργείο Εξωτερικών η Μαρί Χαρφ επισήμανε ότι δε βρίσκεται σε θέση να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα σύνδεσης στο Διαδίκτυο που καταγράφονται στη Βόρεια Κορέα.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα «εξετάζει μία σειρά επιλογών» για να απαντήσει στην κυβερνοεπίθεση, συνέχισε η ίδια.

«Μεταξύ των απαντήσεών μας, ορισμένες θα είναι ορατές, άλλες όχι» κατέληξε η Χαρφ.

Εν τω μεταξύ η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Βόρεια Κορέα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταβάλει αποζημίωση στην εταιρεία παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures.

«Εάν θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν την υπόθεση, πρέπει να παραδεχθούν την ενοχή τους και να αποζημιώσουν τη Sony» δήλωσε στον Τύπο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...