Έπινε 20 κουτάκια ενεργειακό ποτό την ημέρα για 4 χρόνια! Μόλις δείτε τι έπαθε, θα πάθετε σοκ… (Εικόνες)

Τρίτη 28/06/2016 – 13:4726χρονηΜια μητέρα που έπινε μέχρι 20 κουτάκια ενεργειακό ποτό ημερησίως για τέσσερα χρόνια, κατέστρεψε το συκώτι της τόσο πολύ, που οι γιατροί πίστευαν ότι είναι αλκοολική.
Η 26χρονη μητέρα στοίβαζε τα αναψυκτικά σε όλο το σπίτι και ξόδευε πάνω από 2.500 ευρώ ετησίως μόνο για τα ενεργειακά ποτά. Αλλά πέρυσι το Νοέμβριο πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, εξαιτίας έντονου πόνου στο πλευρό της και μια αξονική αποκάλυψε ότι το συκώτι της ήταν σε διπλάσιο μέγεθος από το φυσιολογικό.Οι γιατροί ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν αλκοολική, μέχρι που αποκάλυψαν ότι ήταν εθισμένη στα ενεργειακά ποτά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα ενεργειακά ποτά μπορεί να οδηγήσει σε εναπόθεση λίπους στο ήπαρ, δημιουργώντας φλεγμονές και ουλές.
Η μητέρα δήλωσε: “Χρειαζόμουν να νιώσω τη γεύση. Είχα εθιστεί. Ένιωθα απαίσια αν δε το έπινα. Τώρα η σκέψη ότι οποιοσδήποτε μπορεί να το αγοράσει, με κάνει να ανησυχώ. Νομίζω ότι πρέπει να το αντιμετωπίζουν σαν το αλκοόλ και τα τσιγάρα.”Η εκτεταμένη κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του ήπατος και μπορεί να συμβάλει στην ίνωση, που οδηγεί σε κίρρωση (ηπατική βλάβη).
Αλλά μια διατροφή με υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους στο ήπαρ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή και να αναπτυχθούν ουλές και εξογκώματα.
“Μου λέγανε συνεχώς για αλκοόλ και ρωτούσαν πόσο έπινα. Μου είπαν ότι το συκώτι μου έμοιαζε με το ήπαρ ενός αλκοολικού και τότε αποκάλυψα ότι έπινα τουλάχιστον 12 ενεργειακά ποτά την ημέρα. Με κοίταξαν με αηδία”.
Ήταν το σοκ που χρειαζόταν η Allwood και ακολούθησε αμέσως υγιεινή διατροφή και έπινε 6,5 λίτρα νερό την ημέρα. Βίωσε συμπτώματα στέρησης για περίπου ένα μήνα, όπως κυκλοθυμία και τρέμουλο, αλλά πλέον δεν έχει την επιθυμία να πιει ενεργειακό ποτό και είναι καλά στην υγεία της, όπως αναφέρει το tonwtiko.Η ηπατική ασθένεια ξεκινάει όταν γίνεται εναπόθεση λίπους στο συκώτι, συνήθως ως αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή κακής διατροφής. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ηπατικά κύτταρα, αλλά σε αυτή τη φάση συχνά δεν υπάρχουν συμπτώματα. Ωστόσο, αν η διαδικασία συνεχιστεί για χρόνια, η αυξανόμενη βλάβη στα κύτταρα μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και ουλές στον ιστό του ήπατος, γνωστή ως ηπατική κίρρωση. Στην εικόνα φαίνεται η σταδιακή καταστροφή του ήπατος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...