Έργα 7 δις ευρώ δρομολογούν Υπ. Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Έργα 7 δις ευρώ δρομολογούν Υπ. Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Επενδύσεις ύψους 7 δις ευρώ,  που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής Οικονομίας έχει δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, είναι η επίτευξη των μνημονιακών στόχων, χωρίς αυτό να επιβαρύνει περαιτέρω τους φορολογούμενους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να επιτευχθεί ισχυρή ανάπτυξη και οι επενδύσεις που σχεδιάζονται, αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να τονώσουν την αγορά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε σχετικά, ότι «η στενή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα τελευταία τρία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα, μόνο το 2017, να πέσουν στην ελληνική οικονομία 2 δις ευρώ ενώ για την επόμενη τριετία έχουμε ήδη δρομολογήσει έργα  ύψους 7 δις ευρώ».

Επιπλέον, τόνισε πως «πρόσφατα συμφωνήσαμε με την ΕΤΕπ ένα ακόμη σημαντικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των δήμων όλης της χώρας, με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ και προοπτική να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια».

Υπ. Ανάπτυξης: Χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Χαρίτσης, σήμερα ενέκρινε την επιχορήγηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με 7 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος  του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Τα αναπτυξιακά έργα που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία συμμετέχει με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «σε διαβούλευση με τους τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, εθνικούς και κοινοτικούς και χρηματοδοτούμε έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν περιοχές  υψηλής προτεραιότητας στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομίας και της Κυβέρνησης. Εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες».

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι πόροι θα διατεθούν για την βελτίωση της προσβασιμότητας της πόλης, για αστικές αναπλάσεις,  την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης σε άρτιες σχολικές εγκαταστάσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης που θα πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργικότητας και ασφάλειας, καθώς και για δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και καινοτομίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/319965-Erga-7-dis-eyro-dromologoyn-Yp-Anaptyxes-kai-Eyropaike-Trapeza-Ependyseon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...