Έρευνα σοκ: Ένας στους οκτώ νέους δεν έχει ερωτικές επαφές γιατί φοβάται τα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έρευνα σοκ: Ένας στους οκτώ νέους δεν έχει ερωτικές επαφές γιατί φοβάται τα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο που έχουν επηρεάσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη σεξουαλική ζωή των νέων.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε στη Βρετανία. Συγκεκριμένα ο αριθμός των νέων στη Βρετανία που δεν έχουν έρθει σε ερωτική επαφή αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Η νέα γενιά στη χώρα της Τερέζα Μέι φοβάται ότι θα ταπεινωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν έρθει σε ερωτική επαφή, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: Ένας στους οκτώ Βρετανούς, ηλικίας 26 ετών, δηλώνει στους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη «Next Steps» – που επικεντρώνεται στην ιδιωτική ζωή των millennials -όσων γεννηθεί το 1989 έως το 2000 – ότι δεν έχει σεξουαλικές επαφές, μέχρι τώρα. Όχι γιατί δεν το θέλει ή γιατί δεν έχει βρει το κατάλληλο ταίρι αλλά γιατί φοβάται ότι θα γίνει «περίγελος» στα social media.

«Οι millenials έχουν ανατραφεί με μια κουλτούρα υπερσεξουαλικότητας που έχει αναδείξει το φόβο της οικειότητας», υποστηρίζει στους «Sunday Times» η Σουζάνα Άμπσε, ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια στην εταιρεία Balint Consultancy.

«Ο φόβος που αισθάνονται οι νέοι είναι ότι θα ταπεινωθούν και δεν θα μπορούν να ζήσουν με αυτό, αφού θα εκτεθούν στην ομάδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», επισημαίνει η Βρετανή ειδικός προσθέτοντας πως είναι πιθανό ο πραγματικός αριθμός των νεαρών παρθένων να είναι ακόμη υψηλότερος.

Η μελέτη «Next Steps» έγινε σε δείγμα 16 χιλιάδων ατόμων που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1989-1990. Μεγάλωσαν δηλαδή με το διαδίκτυο και τα social media και λέγονται αλλιώς «Generation Υ».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/330893-Ereyna-sok-Enas-stoys-okto-neoys-den-echei-erotikes-epaphes-giati-phobatai-ta-mesa-koinonikes-diktyoses ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...