Έρχεται Αρμαγεδδών στην Ευρώπη

Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΜΟΝΟ Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ IΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Στην οικονομική καταστροφή οδηγεί την Ευρώπη η λιτότητα και η σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία που επέβαλε πραξικοπηματικά η Γερμανία.

Το δόγμα Μέρκελ – Σόιμπλε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε Αρμαγεδδώνα που θα προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς και επικίνδυνη περιδίνηση σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Με εξαίρεση την Αγγλία που εγκατέλειψε έγκαιρα το καράβι που βουλιάζει οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης.

Στην πρώτη γραμμή της ζώνης επικινδυνότητας βρίσκεται η Ιταλία, η οποία αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη οικονομική και τραπεζική κρίση.

Τα κόκκινα δάνεια με τα οποία είναι φορτωμένες οι Ιταλικές τράπεζες, υπερβαίνουν τα τριακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών να αφήνουν το πρόβλημα να διογκώνεται με κίνδυνο να σκάσει η φούσκα προκαλώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην οικονομία και την κοινωνία της Ιταλίας.

Ο Ματέο Ρέντσι αναζητεί προσχήματα για να εγκαταλείψει το καράβι που βυθίζεται και γι΄ αυτό αναμένεται να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία μετά το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί σε δύο μήνες.

Τεράστια προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι Γαλλικές και οι Γερμανικές τράπεζες.

Η Deutsche Bank το καμάρι της Γερμανίας το αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης αφού η έκθεσή της σε τοξικά παράγωγα αγγίζει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Το οικονομικό μοντέλο που επέβαλαν οι Γερμανοί κατάφερε να προκαλέσει την καταστροφή των οικονομιών του Νότου και της Γαλλίας. Τώρα οι συνέπειες της κρίσης μολύνουν επικίνδυνα και την ίδια την Γερμανία.

Το γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών αδυνατεί να πάρει αποφάσεις και περιορίζεται αυστηρά στη διαχείριση της κρίσης και αρνείται να καταργήσει τη λιτότητα, για να έρθει η ανάπτυξη στην Ευρώπη. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ολλανδία, η Αυστρία και η Ιταλία, άρχισαν να αναζητούν λύσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Γαλλία στην οποία έχει αλλάξει ριζικά ο συσχετισμός δυνάμεων. Η επικράτηση της Λεπέν στις εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο θεωρείται δεδομένη. Όπως επίσης δεδομένο είναι και το δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα ενισχύουν τις αποσχιστικές τάσεις από τις Βρυξέλλες.

Άλλωστε το μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πάψει ουσιαστικά να λειτουργεί και οι περισσότερες χώρες ακολουθούν δική τους πολιτική σε ζητήματα ασφαλείας και στο προσφυγικό.

Άλλωστε η ντε φάκτο επαναφορά των συνόρων οδηγεί στην ολοκληρωτική κατάρρευση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Το γερμανικό δόγμα που επέβαλαν Μέρκελ και Σόιμπλε κατέρρευσε μετά την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι τότε λειτουργούσε καλά το σύστημα της κατατρομοκράτησης αφού οι οίκοι αξιολόγησης και τα συστημικά παπαγαλάκια θεωρούσαν σχεδόν ξοφλημένη όποια χώρα θα έφευγε από το μαντρί της Μέρκελ.

Ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας είναι το μεγάλο «ΟΧΙ» και εγκατέλειψε την Ενωμένη Ευρώπη.

Η απόφαση αυτή δεν προκάλεσε κανένα κραχ στην Βρετανική οικονομία. Αντίθετα την ισχυροποίηση την έκανε περισσότερο ευέλικτη και ελκυστική σε επενδύσεις.

Η τρομοκρατία του Βερολίνου κατέληξε σε φιάσκο. Το χειρότερο απ΄ όλα για τους Γερμανούς είναι ότι δεν θα μπορούν στο μέλλον να επισείουν τον μπαμπούλα της καταστροφής σε όποια χώρα θέλει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση που όπως όλα δείχνουν δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...