Έρχεται αλλαγή στην χρήση του… τηλεκοντρόλ!

Έρχεται αλλαγή στην χρήση του… τηλεκοντρόλ!

Μια νέα, άκρως  επαναστατική τεχνολογία έρχεται να μετατρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο-   σταχτοδοχείο, παιδικό παιχνίδι ή ένα φλιτζάνι  σε… τηλεκοντρόλ για τον χειρισμό  της τηλεόρασης και άλλων οθονών!!

Αυτόν τον μήνα, Βρετανοί ερευνητές της Σχολής Υπολογιστών και Επικοινωνιών από  το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, θα παρουσιάσουν το  νέο τους  τεχνολογικό επίτευγμα που λέγεται   «Matchpoint» στη διεθνή συνδιάσκεψη λογισμικού και τεχνολογιών αλληλεπίδρασης «UIST 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Κεμπέκ του Καναδά .

Το μόνο που χρειάζεται η νέα αυτή  τεχνολογία, είναι μια διαδικτυακή κάμερα .  έτσι, δεν θα χρειάζεται να κουνήσετε ούτε το χέρι σας για να αλλάξετε κανάλι μιας και η νέα τεχνολογία επιτρέπει την αλλαγή ενός καναλιού της τηλεόρασης ή την αλλαγή της έντασης  με μια απλή μετακίνηση πάνω-κάτω ή αριστερά-δεξιά ενός οποιουδήποτε αντικειμένου!!

Το λογισμικό που θα χρησιμοποιεί το Matchpoint δεν χρειάζεται να εντοπίσει ούτε το πρόσωπό σας, ούτε κάποια κίνησή σας!  Αλλά οποιαδήποτε κίνηση  αντικειμένου είναι ικανή  να δώσει εντολή στην οθόνη μιας συσκευής, όπως μιας τηλεόρασης, ενός player μουσικής ή ενός υπολογιστή!

Έτσι , όποιος αποκτήσει την νέα αυτή εφαρμογή , θα μπορεί να είναι απλά ξαπλωμένος στον καναπέ και να ρυθμίζει την τηλεόρασή του με το πρώτο πράγμα που έχει μπροστά του!!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304095-Erchetai-allage-sten-chrese-toy-telekontrol ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...