Έρχεται “καυτό” καλοκαίρι – Κορυφαία ονόματα του NBA ψάχνουν ομάδες

Έρχεται "καυτό" καλοκαίρι – Κορυφαία ονόματα του NBA ψάχνουν ομάδες

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 24/02/2016 – 19:15

Έρχεται "καυτό" καλοκαίρι - Κορυφαία ονόματα του NBA ψάχνουν ομάδες

Είναι γεγονός ότι φέτος δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Η 18η Φεβρουαρίου ήταν μια “περίεργη” μέρα, καθώς σε αυτό το Trade Deadline είδαμε ελάχιστες κινήσεις. Βλέπετε, οι ομάδες προτίμησαν να διατηρήσουν την ευελιξία τους εν όψει του καλοκαιριού, όταν το salary cap θα εκτοξευθεί από τα 70 στα 90-91 εκατομμύρια δολάρια. Ολες θα έχουν χρήματα για να ξοδέψουν, όλες θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν ένα τουλάχιστον μεγάλο όνομα, οπότε θεώρησαν πως αυτή τη στιγμή είναι προτιμότερο να “βγει” η χρονιά, παρά να υποθηκευθεί κατά κάποιον τρόπο το μέλλον. Αν δείτε ποια ονόματα θα είναι διαθέσιμα από την 1η Ιουλίου, θα καταλάβετε πως η σύνεση που επικράτησε ήταν απόλυτα λογική. Κι αν υπάρχει κάτι σίγουρο, είναι πως στην Free Agency που έρχεται σε τέσσερις μήνες θα δούμε πράγματα εντυπωσιακά, πράγματα που μάλλον δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν στο ΝΒΑ. Προς το παρόν, ρίξτε μια ματιά στους παίκτες που θα αναζητήσουν το καλοκαίρι μια νέα συμφωνία.

 

20) Joe Johnson (34 ετών, Brooklyn Nets, Unrestricted Free Agent)

 

Λίγους μήνες πριν πατήσει τα 35, διανύει τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων 13 χρόνων του στο ΝΒΑ. Μετρά 11.6 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ ανά 34 λεπτά συμμετοχής, υπάρχουν στιγμές που μοιάζει απλώς να ανεβοκατεβαίνει το παρκέ, όμως παραμένει ένας ποιοτικός παίκτης που θα πάρει τη μπάλα στα δύσκολα και θα βάλει το μεγάλο σουτ. Δεν μπορεί να είναι πλέον πρωταγωνιστής, όμως θα χωρούσε σε οποιαδήποτε ομάδα πρωταθλητισμού, ως συμπληρωματικός περιφερειακός. Η λογική λέει πως θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Nets. Δεν τον αντάλλαξαν, δεν του έδωσαν αποζημίωση για να φύγει, είναι ένας άψογος επαγγελματίας και μάλλον θα συνεχίσει στο Brooklyn.

 

19) Eric Gordon (27 ετών, New Orleans Pelicans, Unrestricted Free Agent)

 

Στην όγδοη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, προσπαθεί ακόμη να βγάλει μια χρονιά δίχως σοβαρούς τραυματισμούς. Φέτος μετρά 14.9 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής. Δεν είναι εύκολο να επενδύσεις σε αυτόν, καθώς το ιστορικό του είναι ιδιαίτερα βαρύ. Παρόλα αυτά, αν μείνει υγιής, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

 

18) Ryan Anderson (28 ετών, New Orleans Pelicans, Unrestricted Free Agent)

 

Το καλοκαίρι θα είναι ένα από τα ονόματα που θα “παίξουν” πολύ. Μετρά φέτος 16.7 πόντους με 46% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα, παίζει σχεδόν 31 λεπτά και ακόμη κι αν έρχεται από τον πάγκο, ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του. Στους Pelicans ξέρει ότι δεν μπορεί να έχει θέση βασικού, τουλάχιστον όσο ο Anthony Davis παίζει στη θέση του power forward. Αν ο AD “ανέβει” σε αυτή του center, ίσως δούμε τον Anderson να παίρνει νέο συμβόλαιο στη Νέα Ορλεάνη.

 

17) Joakim Noah (31 ετών, Chicago Bulls, Unrestricted Free Agent)

 

Η φετινή χρονιά του ήταν καταστροφική, μέχρι που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει το υπόλοιπό της. Από τους 12.6 πόντους, τα 11.3 ριμπάουντ και τις 5.4 ασίστ που είχε πριν από δυο χρόνια, έπεσε στους 4.3 πόντους, τα 8.8 “σκουπίδια” και τις 3.8 τελικές πάσες. Με τον Fred Hoiberg δεν βρήκε ποτέ τρόπο να επικοινωνήσει και όλα δείχνουν πως θα μαζέψει τις βαλίτσες του για να αλλάξει το καλοκαίρι ομάδα. Εκτός κι αν ο Hoiberg τον προλάβει και αποχαιρετήσει πρώτος το Chicago. Ο Γάλλος παραμένει ένας ποιοτικός ψηλός, αλλά με συχνούς τραυματισμούς και “εκρηκτικό” ταμπεραμέντο. Σίγουρα πάντως θα βρει εύκολα δουλειά.

 

16) Nicolas Batum (27 ετών, Charlotte Hornets, Unrestricted Free Agent)

 

Βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του και φέτος κάνει πολύ καλή χρονιά (14.8 πόντοι, 6.5 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ) μετά από μια μάλλον μέτρια σεζόν με τους Blazers. O Γάλλος είναι ένας από τους κορυφαίος all-around παίκτες της λίγκας και δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει ένα πολυετές συμβόλαιο με κάτι σαν 12-14 εκατομμύρια ετησίως.

 

15) Dirk Nowitzki (37 ετών, Dallas Mavericks, Unrestricted Free Agent)

 

Εκεί που όλοι περίμεναν πως φέτος οι αριθμοί του θα πέσουν δραματικά, ο Γερμανός τους διαψεύδει. Με 17.4 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά 31 λεπτά συμμετοχής, ο Dirk Nowitzki δείχνει πως έχει ακόμη πολλά καύσιμα στο ντεπόζιτό του. Μπορεί να μην είναι σε θέση να βάλει 10-15 πόντους σερί, όμως παίζει με το μυαλό, ξέρει πως να διαχειριστεί τις δυνάμεις του και πως να βάλει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Το καλοκαίρι θα είναι 38 ετών. Η λογική λέει πως μπορεί να παίξει δυο σεζόν ακόμη και μάλλον θα υπογράψει τέτοιας διάρκειας συμβόλαιο. Με τους Dallas Mavericks φυσικά.

 

14) Jeff Green (29 ετών, Los Angeles Clippers, Unrestricted Free Agent)

 

Ιδιαίτερη περίπτωση αθλητή και ανθρώπου. Αθλητή κυρίως, που δεν κατάφερε ποτέ να “χαϊδέψει” το ταβάνι των δυνατοτήτων του και μάλλον δεν θα το κάνει ποτέ. Παίκτης που μπορεί να έχει μέσο όρο 16-17 πόντους, ικανός για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο. Ασταθής, αλλά δυνατός, ταλαντούχος και πολύ ευέλικτος, μιας και αγωνίζεται στις δυο θέσεις των forward. Αν και το πέρασμά του από τους Grizzlies δεν μπορεί να κριθεί επιτυχημένο, παραμένει μια περίπτωση που “συγκινεί”.

 

13) Harrison Barnes (23 ετών, Golden State Warriors, Restricted Free Agent)

 

Το καλοκαίρι θα είναι 24. Κι αν οι Warriors δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το ονειρικό σενάριο (βλέπε απόκτηση Durant), θα τον “δέσουν” για πολλά χρόνια. Ιδανικός παίκτης για να χωρέσει δίπλα στους Curry, Thompson, Green, μιας και δεν ζητά πολλές μπάλες και είναι αρκετά οικονομικός. Εχει φέτος 12.2 πόντους με 41% στα τρίποντα, 4.5 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, παίζει πολύ καλή προσωπική άμυνα, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρούς τραυματισμούς. Εξαιρετική περίπτωση.

 

12) Pau Gasol (35 ετών, Chicago Bulls, Player Option)

 

Η λογική λέει πως θα “σπάσει” το συμβόλαιό του για να υπογράψει ένα τελευταίο πολυετές και είναι πολύ πιθανό να το πάρει από τους Bulls που δεν τον αντάλλαξαν επειδή τον θεωρούν σημαντικό μέλος της ομάδας τους. Του έδειξαν σεβασμό, αλλά και θέληση να επεκταθεί η συνεργασία τους. Ο Ισπανός έχει φέτος 17.1 πόντους, 10.8 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ, έχει όμως και “βαριά” πόδια από το Eurobasket 2015. Στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα είναι 36 ετών, όμως αξίζει ένα καλό διετές συμβόλαιο και σίγουρα θα το πάρει.

 

11) Al Horford (29 ετών, Atlanta Hawks, Unrestricted Free Agent)

 

Δεν κυριαρχεί όπως έκανε πριν από δυο χρόνια, όμως συνεχίζει να είναι top-class ψηλός. Είναι πιθανό να τον δούμε να ψάχνει μια νέα πρόκληση, όμως το γεγονός ότι ο Paul Millsap έμεινε πέρυσι το καλοκαίρι στην Atlanta ενώ είχε βρεθεί κοντά στην έξοδο, μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις για το αν θα προτιμήσει την ασφάλεια των Hawks (που είναι δεδομένο ότι θέλουν να τον κρατήσουν) από το ρίσκο μιας μετακόμισης. Εχει φέτος 15.4 πόντους με 56% στα δίποντα, 7 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ ανά 32 λεπτά.

 

10) Rajon Rondo (30 ετών, Sacramento Kings, Unrestricted Free Agent)

 

Εγινε 30 και παίζει ξανά μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Μετρά 12.2 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 11.9 ασίστ ανά 35 λεπτά συμμετοχής, είναι υγιέστατος, σοβαρός, δεν δίνει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του και στέλνει μήνυμα πως αξίζει ένα καλό, ένα πολυετές συμβόλαιο. Θα τον εμπιστευθούν μακροπρόθεσμα ομάδες όπως οι Nets, οι Knicks ή οι Lakers; Εκκεντρικός χαρακτήρας, εκρηκτικός στα αποδυτήρια, σίγουρα θα ήταν πιο ψηλά στη λίστα αν δεν τα είχε κάνει… σαλάτα στο φινάλε της θητείας του στους Celtics και στο πέρασμά του από τους Mavs.

 

9) Bradley Beal (22 ετών, Washington Wizards, Restricted Free Agent)

 

Στο ξεκίνημα της Free Agency θα έχει πατήσει το 23ο έτος της ηλικίας του. Μετρά φέτος 18.5 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ ανά 31.3 λεπτά, είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους περιφερειακούς σκόρερ του ΝΒΑ, “κουμπώνει” καλά στο πλευρό του John Wall, όμως  το μέλλον του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Kevin Durant. Αν οι Wizards δεν κάνουν το “μεγάλο κόλπο”, τότε θα ρίξουν όλο το βάρος στην επέκταση της συνεργασίας τους με τον Beal.

 

8) Mike Conley (28 ετών, Memphis Grizzlies, Unrestricted Free Agent)

 

Οταν θα ξεκινά η σεζόν 2016-2017, θα είναι 29 ετών. Underrated άσος, πολύ σοβαρός point guard που δεν θα σε “μαγέψει” με την απόδοσή του, αλλά θα κάνει αυτό που θα του ζητήσει ο προπονητής και θα παίξει για το σύνολο. Εχει φέτος 14.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ, δεν σουτάρει καλά (για την ακρίβεια τα ποσοστά του είναι τα χειρότερα της καριέρας του), αλλά θα δουλέψει το καλοκαίρι για να “κρύψει” τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια και θα βρει το πολυετές συμβόλαιο που θέλει. Ισως στη Νέα Υόρκη. Είναι πάντως πολύ πιθανό να παραμείνει στο Memphis.

 

7) Dwyane Wade (34 ετών, Miami Heat, Unrestricted Free Agent)

 

Οταν το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, πολύς κόσμος παραξενεύτηκε. Ο Wade πήρε μεγάλο ρίσκο, όμως μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Εχει μείνει μακριά από τραυματισμούς, μετρά 18.7 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ ανά 30.4 λεπτά και δείχνει ήσυχος πως θα πάρει ένα τελευταίο πολύ καλό συμβόλαιο. Διετές; Τριετές; Μάλλον το δεύτερο. Ποιος θα του το δώσει όμως; Δεν θα μας προκαλούσε την παραμικρή εντύπωση αν οι Cavaliers του LeBron James τον κυνηγήσουν ανελέητα.

 

6) DeMar DeRozan (26 ετών, Toronto Raptors, Player Option)

 

Εχει ενημερώσει τους Raptors πως θα σπάσει το συμβόλαιό του για να υπογράψει ένα νέο πολυετές και να ασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του. Διανύει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του (23.3 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ, 4 ασίστ ανά 36 λεπτά), έχει εμπλουτίσει το παιχνίδι του και θεωρείται δικαίως ένας από τους κορυφαίους περιφερειακούς της λίγκας. Το πιθανότερο είναι να μείνει στο Toronto. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα βρεθούν πάνω από 5-6 ομάδες που θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να φύγει από τον Καναδά.

 

5) Hassan Whiteside (26 ετών, Miami Heat, Unrestricted Free Agent)

 

Θα βγει στην αγορά ελεύθερος και αφού έχει γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του. Με αυτά που κάνει το τελευταίο διάστημα, είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει το max συμβόλαιο και θα το πάρει. Δεν υπάρχουν πολλοί center που μπορούν να κυνηγήσουν κάθε βράδυ 20 πόντους και 20 ριμπάουντ και ο Hassan, αν και “ιδιαίτερος” χαρακτήρας, μπορεί να εκτοξεύσει όποια ομάδα τον βάλει στο ρόστερ της. Μπήκε στην καθημερινότητά μας από το πουθενά και τώρα έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί στην ελίτ, έχοντας παίξει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Περίμενε πολλά χρόνια την ευκαιρία και τώρα θα απολαύσει την επιτυχία του.

 

4) Dwight Howard (30 ετών, Houston Rockets, Player Option)

 

Ολα δείχνουν πως θα σπάσει το συμβόλαιό του για να γλιτώσει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και για να υπογράψει μια νέα μεγάλη συμφωνία. Μόνο με θαύμα θα μείνει στο Houston. Μπορεί οι μέσοι όροι του να έχουν πέσει σε όλες τις κατηγορίες (14.6 πόντοι, 11.9 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 1.4 μπλοκ), όμως ο Dwight είναι υγιέστατος και πιο συνεσταλμένος από ποτέ. Αν βρεθεί σε ένα ιδανικό περιβάλλον, θα κάνει θαύματα. Πιο μπορεί να είναι αυτό το “ιδανικό περιβάλλον”; Οι Boston Celtics. Ναι, θα τον κυνηγήσουν.

 

3) Andre Drummond (22 ετών, Detroit Pistons, Restricted Free Agent)

 

Οι Pistons θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτή την περίπτωση. Ο “Dre” κάνει φέτος σπουδαία χρονιά (16.9 πόντοι, 14.9 ριμπάουντ, 1.5 μπλοκ ανά 33.8 λεπτά), θα δουλέψει σκληρά το καλοκαίρι και θα πάρει το maximum συμβόλαιο για να μείνει στο Detroit. Δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να τον αφήσει και είναι σίγουρο πως θα ισοφαρίσει όποια πρόταση και αν του γίνει. Εκτός και αν ο ίδιος ο Drummond θέλει να φύγει και αναγκάσει τον Stan Van Gundy να τον ανταλλάξει μέσω sign-and-trade.

 

2) LeBron James (31 ετών, Cleveland Cavaliers, Player Option)

 

Πολλοί αμφισβητούν πως παραμένει ο κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ, όμως ο “King” δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μετρά 24.8 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ ανά 35.9 λεπτά τη φετινή σεζόν, θα σπάσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και θα υπογράψει νέο με τους Cleveland Cavaliers. Μένει να δούμε τη διάρκειά του, αλλά και την επιθυμία του ίδιου του LeBron. Θα υπογράψει μια μικρή max συμφωνία για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο σε ένα ή δυο καλοκαίρια ή θα προτιμήσει την ασφάλεια ενός πενταετούς συμβολαίου;

 

1) Kevin Durant (27 ετών, Oklahoma City Thunder, Unrestricted Free Agent)

 

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-2017 θα είναι 28 ετών και ίσως να μην έχει φορέσει το δαχτυλίδι πρωταθλητή που ονειρεύεται. Θα είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το “καυτό” όνομα του καλοκαιριού και αυτό που θα διαβάζετε πιο συχνά από κάθε άλλο. Οι Thunder θέλουν φυσικά να τον κρατήσουν. Οι Warriors και οι Wizards θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να φύγει από την Oklahoma City, οι Knicks και οι Lakers δεν δείχνουν να έχουν πολλές πιθανότητες, ενώ οι Rockets μοιάζουν αυτή τη στιγμή το απόλυτο outsider. Οπου κι αν πάει, θα κάνει πρωταθλητισμό. Πρόβλεψη πάντως δεν μπορεί να γίνει.

 

Στη δεξαμενή των Free Agents θα υπάρχουν και οι: Festus Ezeli (restricted), Kent Bazemore (unrestricted), Evan Fournier (restricted), Timofey Mozgov (unrestricted), Brandon Jennings (unrestricted), Zaza Pachulia (unrestricted), Arron Afflalo (player option), Evan Turner (unrestricted), Courtney Lee (unrestricted), Jordan Hill (unrestricted), Ian Mahinmi (unrestricted), Deron Williams (player option), Roy Hibbert (unrestricted), Nene (unrestricted), Dion Waiters (restricted), Luol Deng (unrestricted), Al Jefferson (Unrestricted), Jamal Crawford (Unrestricted), Luis Scola (unrestricted), Tim Duncan (unrestricted), Jeremy Lin (Unrestricted), Mario Chalmers (unrestricted), Mirza Teletovic (unrestricted), Jared Sullinger (restricted), Marvin Williams (unrestricted), OJ Mayo (unrestricted), Gerald Henderson (unrestricted), David Lee (unrestricted), JR Smith (player option), Matthew Dellavedova (restricted)

Πηγή: NBA Greece

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...