Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα

Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει τη χώρα μας.

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες – Από τη μία θερμοκρασίες που θυμίζουν Άνοιξη και από την άλλη ισχυρά φαινόμενα

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ωστόσο, το Σάββατο ο καιρός φαίνεται πως θα χαλάσει, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα.

Για αύριο, Πέμπτη (05/10) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βαθμιαία δυτικοί. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα ανατολικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια μέχρι 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή (06/10) ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (07/10) αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, πιθανώς στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρά, και σταδιακά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα ανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά αρχικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βορειοδυτικά.

Την Κυριακή (08/10) ο καιρός προβλέπεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και τα νότια πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/303889-Erchetai-neo-kyma-kakokairias-me-ischyra-phainomena ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...