Έρχεται ο ακατάσχετος λογαριασμός των επιχειρήσεων!

«ΕΝΕΣΗ» 1,7 ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΣΕΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ!                         

Τα «βρήκαν» υπουργείο Οικονομικών και φορείς για τον ακατάσχετο των επιχειρήσεων!

Η πρώτη συμφωνία αφορά τον τρόπο υλοποίησης της πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την δημιουργία «ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού». Ο ακατάσχετος των επιχειρήσεων, που αποτελεί και αίτημα της αγοράς, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, και εκπρόσωποι  φορέων της αγοράς.

Στη σύσκεψη οι φορείς της αγοράς έθεσαν  και το θέμα της επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμές οφειλές, καθώς χιλιάδες ρυθμίσεις χάθηκαν λόγω των πολύ αυστηρών όρων.

Η ΕΣΕΕ φέρεται να ζήτησε την σύσταση ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει τις περιπτώσεις όσων έχασαν τη ρύθμιση και θα πρέπει να επανενταχθούν.

Το σχέδιο, στοχεύει στην επέκταση των συναλλαγών με «πλαστικό» χρήμα που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Στην πράξη, ο λογαριασμός θα χρησιμοποιείται για την πληρωμή με πάγια εντολή, της μισθοδοσίας, των φόροι, των επαγγελματικών δαπανών και των εισφορών των επιχειρήσεων.

Το ακατάσχετο όριο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να φτάνει και το 100%. Η προστασία από τα αναγκαστικά μέτρα πληρωμής, θα ισχύει για τα παλιά χρέη των επιχειρήσεων.

Τελικές αποφάσεις αναμένονται αφού συζητηθεί το θέμα στην διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Στο παρελθόν, οι δανειστές ήταν αντίθετοι στην δημιουργία του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα τέθηκε και στην  συνάντηση του Οικονομικού επιτελείου, με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες, την Δευτέρα. 

Από την πλευρά της αγοράς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στην αντιπροεδρία και το υπουργείο Οικονομικών όπου παραθέτονται και τα οφέλη για το δημόσιο, από την δημιουργία του λογαριασμού. Στην μελέτη της συνομοσπονδίας  τονίζεται πως η καθιέρωση του ακατάσχετου λογαριασμού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 1,3 δισ. έως 1,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...