Έρχεται παράταση για τις εισφορές 900.000 ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ!

Έρχεται παράταση για τις εισφορές 900.000 ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ!

Ποιοι πρέπει να πληρώσουν διπλές εισφορές ως 30 Νοεμβρίου!

Το παράδοξο, χιλιάδες ασφαλισμένοι να θεωρούνται οφειλέτες του ΕΦΚΑ ενώ πληρώνουν κάθε μήνα τις τρέχουσες εισφορές του, θέλει να επιλύσει (πριν καλά-καλά δημιουργηθεί) το υπουργείο Εργασίας. Αντιμέτωποι με αυτό τον κίνδυνο, βρίσκονται χιλιάδες γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και αγρότες, εάν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν καταβάλουν τις εισφορές για το 2016!

Η πρώτη παράταση που είχε δοθεί και επικυρώθηκε μόλις χθες με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, ήταν για τις 30 Νοεμβρίου 2017. Όμως, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να προλάβουν οι περίπου 900.000 ασφαλισμένοι να καλύψουν τις υποχρεώσει τους μέσα στον επόμενο μήνα και όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, σε δηλώσεις του στον Real FM, εξετάζεται να δοθεί νέα παράταση, έως τον Ιανουάριο. Ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι θέμα της Η.ΔΙ.Κ.Α. και είχε την διαβεβαίωση ότι ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας που θα υπολογιστούν και γίνεται αγώνας για να επιτευχθεί αυτό, πάντως δεν θα περάσουμε στο 2018, είναι βέβαιο και γι’ αυτό θέλω να μεταφέρω την αυτή την δόση στο 2018 ώστε να υπολογιστούν με συμψηφισμούς ποσά επί των εισφορών.»

Τα ποσά, αφορούν τις αναδρομικές εισφορές προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες έπρεπε να έχουν καταβληθεί to 2016 (γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί), είτε μέχρι και τον Ιούνιο (αγρότες).

Αναλυτικά, αφορά 650.000 ασφαλισμένους αγρότες στον ΟΓΑ, για τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016, περίπου 80.000 δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές και συμβολαιογράφους (Ταμείο Νομικών) και ακόμα 160.000 ασφαλισμένους που είναι μηχανικοί, γιατροί και φαρμακοποιοί (ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/304797-Erchetai-paratase-gia-tis-eisphores-900-000-asphalismenon-ston-EPHKA ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...