Έρχεται τροπολογία για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Έρχεται τροπολογία για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Ευνοϊκές διατάξεις για χρέη επαγγελματιών και επιχειρήσεων από το υπουργείο Οικονομικών- Έρχεται αύξηση ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ

Στην ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές μόνο προς την στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ρύθμιση αφορά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών και θα προβλέπεται σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδος, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν καλύπτει επαγγελματίες και επιχειρήσεις οι οποίοι οφείλουν προς το δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) το 85% και πλέον των χρεών τους.

Επίσης δεν καλύπτει τους επαγγελματίες για τους οποίους δεν προβλέπεται πτωχευτική διαδικασία. Οι κατηγορίες αυτές θα ενταχθούν με την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή στις ευνοϊκές διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα, για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για φορολογικές οφειλές, να μπορούν με αίτησή τους προς την εφορία να ζητούν την ένταξη μιας δόσης, ακόμη και πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Παράλληλα δύο επιπλέον ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να εξετασθούν τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης και Θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση.

Ειδικότερα στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται οι αρχές θα εξετάσουν την αύξηση του ορίου απαλλαγής από το ΦΠΑ.

Σήμερα από το ΦΠΑ απαλλάσσονται επιτηδευματίες με τζίρο έως 10.000 ευρώ.

Στη συμφωνία προβλέπεται ακόμη η επαναξιολόγηση του κώδικα χαρτοσήμου με στόχο τον εκσυγχρονισμό του και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μειώσεις στο τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλεται σήμερα στις μισθώσεις επαγγελματικής στέγης, στη σύναψη δανείων μεταξύ ιδιωτών και στις εγγραφές υποθήκης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/314138-Erchetai-tropologia-gia-chree-se-ephoria-kai-asphalistika-tameia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...