Έρχονται αλλαγές στους μισθούς 300.000 δημοσίων υπαλλήλων

Έρχονται αλλαγές στους μισθούς 300.000 δημοσίων υπαλλήλων

Μέχρι τις 15 Οκτώβριου οι  μεγάλες αποφάσεις στο Δημόσιο – Συγχώνευση μισθολογίων -«κούρεμα» και κατάργηση επιδομάτων  προβλέπει το 3ο μνημόνιο

Τα «πάνω – κάτω» θα φέρει η εφαρμογή του μνημονίου στο Δημόσιο.  Το επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «τρέχει» να προλάβει την έγκαιρη υλοποίηση των δεσμεύσεων που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία ώστε οι αλλαγές που φαίνονται «σαρωτικές» να ξεκινήσουν από τις 15 Οκτωβρίου.  

Πρώτο βήμα, είναι οι τροποποιήσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων με την ενσωμάτωση των επιδομάτων μέσα στον βασικό μισθό για τα ειδικά μισθολόγια. Από τα σημερινά επιδόματα σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, προβλέπεται να  απομείνουν μόνο τέσσερα τα οποία ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. 

Αυτά θα είναι:

    Επίδομα θέσης ευθύνης,

    Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,

    Κίνητρο επίτευξης στόχων και η

    Οικογενειακή παροχή.

Στο μνημόνιο προβλέπεται μία σειρά αλλαγών που κατά μήνα έχουν οριστεί ως εξής :

Οκτώβριος 2015

    Μεταρρύθμιση του μισθολογίου στο δημόσιο με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016

    Αλλαγή του τρόπου επιλογής  Γενικών Διευθυντών.

    Θέσπιση ορίων στο πλαίσιο της νέας μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής για το ύψος των  μισθών και για το επίπεδο της απασχόλησης στο δημόσιο ώστε να εξασφαλιστεί ότι  το μισθολογικό κόστος σε σχέση με το ΑΕΠ κατά την περίοδο 2016-2019

Νοέμβριος 2015

    Υιοθέτηση της νομοθεσίας της δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του μισθολογίου στο Δημόσιο (κεντρικό αίτημα)θέσπιση του νέου νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων

Δεκέμβριος 2015

    Ανάπτυξη μιας τριετούς στρατηγικής για τη δημόσια διοίκηση.

    Εισαγωγή ενός νέου, πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο.

Φεβρουάριος 2016

    Πρόταση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την κωδικοποίηση των σημαντικότερων νόμων για τη δημόσια διοίκηση.

 Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο, με στόχο να έχουν ετοιμαστεί το πρώτο νομοσχέδιο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και να αναρτηθεί στην Διαύγεια. Το νομοσχέδιο αυτό θα αφορά τις πρώτες αλλαγές από αυτές που προαναφέραμε και συγκεκριμένα, την επιλογή των προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει το σύστημα αξιολόγησης των αναπτυχθεί των δημοσίων υπαλλήλων, από προϊσταμένους, υφισταμένους, αλλά και τους πολίτες. Ένα θέμα για το οποίο στο παρελθόν είχαν σημειωθεί πολλές αντιδράσεις και για τους δανειστές αποτελεί προτεραιότητα.   

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος»  η γενική μείωση των αποδοχών θα είναι της τάξης του 10%, ενώ παράλληλα έρχεται συγχώνευση των 20 ειδικών μισθολογίων σε 10 και μείωση της προσωπικής διαφοράς την οποία λαμβάνουν σήμερα περίπου 65.000 υπάλληλοι. Αλλαγές στους μισθούς τους θα δουν πάνω από 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Το δεύτερο κύμα (εθελοντικό) θα έχει να κάνει με την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, θα ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς η δημιουργία συνολικού μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων με καταγραφή θέσεων, καθηκόντων και προσόντων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...