Έρχονται ενιαίου τύπου ολοήμερα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Έρχονται ενιαίου τύπου ολοήμερα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 26/04/2016 – 21:29

Έρχονται ενιαίου τύπου ολοήμερα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Ενιαίου τύπου ολοήμερα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη τη χώρα τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον Σεπτέμβριο, τα δημοτικά όλης της χώρας θα λειτουργούν με ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.

Η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα οριστεί για όλες τις τάξεις στις 13:15. Αναφορικά τη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εξασφαλίζεται και γενικεύεται η ώρα μελέτης για όλους τους μαθητές, με δάσκαλο, ώστε οι μαθητές να απαλλάσσονται, σε μεγάλο βαθμό, από τον φόρτο της προετοιμασίας των μαθημάτων της επόμενης ημέρας.

Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος θα προσφέρεται στους μαθητές η δυνατότητα επιλογής από ένα σύνολο μαθημάτων, όπως ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τα δημοτικά σχολεία από τετραθέσια και πάνω (3.555 σχολικές μονάδες), ενώ αμετάβλητη θα παραμείνει η λειτουργία των μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...