Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Υπάρχουν 24.710 υποθέσεις εμβασμάτων που έχουν βγάλει 9 δις στο εξωτερικό κατά το διάστημα 2009-2011

 
«Εντολή για 80 υποθέσεις από την Λίστα Λαγκάρντ έχουμε πάρει και ήδη είναι σε εξέλιξη, οι έλεγχοι, εξετάζονται ενδελεχώς …» αποκάλυψε στη Βουλή στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η αναπληρώτρια διευθύντρια Φορολογικής Διοίκησης κ. Χ . Μαυρίδου  τονίζοντας πως «πρόκειται για ελεγκτική εξέλιξη των υποθέσεων που έχει στα χέρια της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και όχι δικαστική…».

Η κ. Μαυρίδου μέλος της  Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφέρθηκε στις 24.710 υποθέσεις εμβασμάτων που έχουν «βγάλει» 9 δις, στο εξωτερικό κατά το διάστημα 2009-2011 και ενημέρωσε πως από αυτές έχουν ελέγξει 1.200 υποθέσεις οι οποίες θα αποφέρουν πάνω από 200 εκατομ. ευρώ έσοδα.

Για το θέμα της διαγραφής των ανείσπρακτων φορολογικών υποθέσεων είπε πως αγγίζει τα  65 δις ευρω το ανείσπρακτο υπόλοιπο σε υποθέσεις που  θεωρούνται ανεπίδεκτες είσπραξης γιατί είναι παλιές, ωστόσο δεν παραγράφονται. Στόχος είναι η είσπραξη  2 δις μέσα στο 2014 από τέτοιες υποθέσεις ένα  προαπαιτούμενο που έχει τεθεί και από τη Τρόικα…».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...