Έρχονται 450 νέες «Δομές Φτώχειας» και 1.400 θέσεις εργασίας

Νέα πνοή στην στήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά ομάδων, με τον σχεδόν τριπλασιασμό των Δομών φτώχιας, δίνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, που σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Οι συνολικά 450 νέες δομές φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας, θα είναι σημαντικά αυξημένες,   έναντι των 168 που υπάρχουν σήμερα ενώ ανάλλογη αύξηση θα υπάρξει και στις  θέσεις εργασίας με 1400 από τις  700 που υπάρχουν σήμερα.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη μετάβαση των Δομών Φτώχειας του ΕΣΠΑ 2007-2013, που έληξε η λειτουργία τους τον Σεπτέμβρη του 2015, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, με μία ανακοίνωση με τίτλο «η αλήθεια για τις Δομές Φτώχειας» βάζει το πλαίσιο των νέων δράσεων, κάνοντας παράλληλα και έναν απολογισμό για το προηγούμενο πρόγραμμα.

Όπως τονίζεται αρμοδίως, «η κυβέρνηση, με εθνικούς πόρους,  15 εκατ. ευρώ, έχει καλύψει το κενό από  1/10/2015 μέχρι σήμερα, καταβάλλοντας τους μισθούς των εργαζόμενων και τα λειτουργικά έξοδα, ενώ τα παρεχόμενα προϊόντα καλύπτονται από τους Δήμους και την τοπική κοινωνία».

«Δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε ποτέ ακάλυπτους τους ωφελούμενους των δομών αυτών», ξεκαθαρίζουν από το υπουργείου Εργασίας.

Η αύξηση αυτή αποτελεί τον καρπό συνεργασίας του υπουργείου,  με τις Περιφέρειες και τους  Δήμους. Ένας σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015, με προβλεπόμενη χρηματοδότηση έως 100 εκατ.  ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Οι προσλήψεις  για την στελέχωση των δομών, θα γίνουν από τους Δήμους, «με όρους ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, επομένως κάθε αναφορά σε πολιτικές σκοπιμότητες στη διαδικασία αυτή είναι προφανώς κακόβουλη και απολύτως αβάσιμη. 

Οι ήδη εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν λόγω της εμπειρίας τους με πολύ υψηλά μόρια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από το υπουργείο, τονίζεται ότι οι προσκλήσεις των Περιφερειών προς τους Δικαιούχους για μεν τα Κέντρα Κοινότητας έχουν δημοσιευτεί όλες, εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ για τις Δομές Φτώχειας έχουν δημοσιευτεί οι περισσότερες, εκτός από εκείνες των Περιφερειών Θεσσαλίας και Πελοποννήσου. Αντίστοιχα, πάνω από τους μισούς Δήμους έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις χρηματοδότησης για Κέντρα Κοινότητας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...