Έτοιμος να αποχωρήσει από τη ΧΑ φέρεται και ο Στάθης Μπούκουρας

Έτοιμος να αποχωρήσει από τη ΧΑ φέρεται και ο Στάθης Μπούκουρας
Ένας ακόμη βουλευτής, ο Στάθης Μπούκουρας, φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.
Πάντως, ο συνήγορος του προφυλακισμένου βουλευτή, Αλέξης Κούγιας, διέψευσε ότι έχει σταλεί σχετική επιστολή, ενώ η ΧΑ χαρακτήρισε «κακοήθη ψεύδη τα περί ανεξαρτητοποίησης Μπούκουρα».

Εφόσον ισχύει η πληροφορία, θα πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που απομακρύνεται από τη ΧΑ μετά τον βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Το Mega επέμεινε στο σχετικό ρεπορτάζ, επιδεικνύοντας εξουσιοδότηση του κ. Μπούκουρα προς τον δικηγόρο του, να καταθέσει δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τη Χρυσή Αυγή. Στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του προφυλακισμένου βουλευτή ανέφερε ότι ο εντολέας του «δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του».

«Πληροφορηθήκαμε από τρέιλερ του τηλεοπτικού σταθμού Mega και από διάφορους πολιτικούς και δικαστικούς συντάκτες ότι κυκλοφορεί η είδηση, ότι δήθεν ο εντολέας του γραφείου μας Ευστάθιος Μπούκουρας απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

»Η είδηση δεν είναι αληθής. Ο κύριος Μπούκουρας, παρά το ότι αντιμετωπίζει μία αστήρικτη και ανύπαρκτη νομικά κατηγορία και παρά το ότι γίνεται απόπειρα, για να του ασκηθεί δίωξη για μια ανύπαρκτη ουσιαστικά και νομικά κατηγορία της δήθεν διακεκριμένης κατοχής όπλων, γιατί κατείχε, όπως και άλλοι περίπου διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, μια κυνηγετική καραμπίνα με νόμιμη άδεια, δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του. Ο κύριος Μπούκουρας αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια απέναντι στη Δικαιοσύνη αυτές τις άδικες κατηγορίες και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

»Ο κύριος Μπούκουρας, η επί 18 χρόνια σύζυγός του και τα τρία παιδιά του ηλικίας 17, 16 και 3 ετών είναι εγκαταλελειμμένοι από όλους και ο ίδιος ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν την αυριανή διαδικασία ενώπιον της Βουλής, για να αποκομίσει οφέλη. Τόσο εμείς οι συνήγοροί του όσο και ο ίδιος σεβόμαστε τους Θεσμούς και δεν τους χρησιμοποιούμε, αλλά, το κυριότερο απ’ όλα, δεν τους ταπεινώνουμε» αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Στ.Μπούκουρας με δήλωσή του είχε εκφράσει την άρνησή του να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της άρσης ασυλίας.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Διαμαρτύρομαι και δεν επιθυμώ τη μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, διότι η κλήση που έλαβα από τον πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας κ. Μαρκογιαννάκη, ήταν προκειμένου να μεταχθώ και να εμφανιστώ ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ενώπιον της επιτροπής στην ειδικά καθορισμένη αίθουσα στη βουλή και όχι στις γυναικείες Κορυδαλλού.

»Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοί μου δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία γιατί αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχτώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια».

Σημειώνει δε ο κατηγορούμενος βουλευτής, με κεφαλαία γράμματα, ότι για το επίμαχο όπλο η Ελληνική Αστυνομία του έχει χορηγήσει νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...