Έτοιμος να επέμβει ο Καραμανλής

Έτοιμος να επέμβει ο Καραμανλής

Για να σώσει από τη διάλυση και την καταστροφή τη ΝΔ

Φόβος και τρόμος για τη συντηρητική παράταξη το μόρφωμα που πάει να στηθεί στη Θεσσαλονίκη

Η ΤΑΥΤΙΣΗ της Νέας Δημοκρατίας με τα ακροδεξιά μορφώματα και τους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους εγκυμονεί κινδύνους και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την παράταξη σε διάσπαση.

Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Κώστας Καραμανλής σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη του κόμματος που τον επισκέπτονται στο γραφείο του για να διατυπώσουν την ανησυχία τους για την ακροδεξιά ρητορική και τον εναγκαλισμό της ΝΔ με ύποπτους κύκλους, που μεθοδεύουν να στήσουν διχαστικό κόμμα στα πρότυπα της Λέγκας του Βορρά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο Κ. Καραμανλής δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δυναμική παρέμβαση, προκειμένου να αποκαταστήσει την ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ που κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε ακραίο εθνικιστικό κόμμα, γιατί πιστεύει ότι ο εναγκαλισμός της παράταξης με την ακροδεξιά την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση. Κόλαφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνιστά και η διάψευση από τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή των δημοσιευμάτων που τον έφεραν να παρεμβαίνει στο ζήτημα των Σκοπίων.

Τα δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον Κ. Καραμανλή να βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων όπως διευκρίνιζαν οι συνεργάτες του το μόνο που ισχύει και έχει πει σε συνομιλητές του είναι η φράση που δημοσιεύτηκε στη Real News ότι δεν υφίσταται Μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως αποδεκτό.

Η επίσημη διαρροή από τους συνεργάτες του Κ. Καραμανλή αδειάζει στην κυριολεξία τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους εκείνους που εμφάνιζαν τον Κ. Καραμανλή να διαφωνεί με μια σύνθετη ονομασία.

Η παρέμβαση Καραμανλή έρχεται μια μέρα μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο καπέλωσαν στην κυριολεξία αυτοί που επιδιώκουν να στήσουν ένα ακόμα ακροδεξιό μόρφωμα εκμεταλλευόμενοι το Σκοπιανό.

Η ανησυχία του Κ. Καραμανλή για τις διεργασίες που συντελούνται στο παρασκήνιο για τη συγκρότηση ενός διχαστικού ακροδεξιού κόμματος, που θα παραπέμπει στη Λέγκα του Βορρά, τον οδήγησαν να προβεί στις διευκρινιστικές δηλώσεις ξεκαθαρίζοντας τη θέση του αναφορικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουν συνομιλητές του είναι αποφασισμένος να παρέμβει προκειμένου να ακυρώσει τα σχέδια διάφορων υπόπτων επιχειρηματικών και πολιτικών παράκεντρων, που επιδιώκουν να στήσουν ένα νέο ακροδεξιό μόρφωμα.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να σέρνεται στο βούρκο της ακροδεξιάς και πολύ περισσότερο να εγκλωβίζεται σε μια κατάσταση απομόνωσης και σεχταρισμού που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση. Με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν για μια λύση στο επίμαχο ζήτημα με σύνθετη ονομασία, δεν μπορεί η ΝΔ να απομονώνεται και να εμφανίζεται απέναντι στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Αμερικανούς ως κόμμα που εμπορεύεται την πατριδοκαπηλία.

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/318609-Etoimos-na-epembei-o-Karamanles ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...