Έτοιμος ο νέος σταθμός του ΚΤΕΛ στον Σκα

Αναμένεται να μπει σε λειτουργία στις αρχές του καλοκαιριού

Σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, στην περιμετρική οδό Ναυπάκτου στον Σκα, θα στεγάζεται πλέον το ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας.  Το κτίριο κόστους 450.000 ευρώ, συν το κόστος διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων, είναι έτοιμο να λειτουργήσει στεγάζοντας τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ σε ένα κόσμιο και πολιτισμένο περιβάλλον. Απομένουν, η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, ήδη τρέχει η εργολαβία και είναι θέμα ημερών να παραδοθεί το έργο, καθώς και η απόφαση του Δήμου Ναυπακτίας για τη μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός πόλης Ναυπάκτου.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να λειτουργήσουμε σε ένα κτίριο κόσμημα που έγινε από τα χρήματα των μετόχων του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας», μας δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας Ν. Κοτρώνης, τονίζοντας πως η εγκατάσταση και η λειτουργία των ΚΤΕΛ στο νέο σταθμό θα έχει ευεργετήματα για την πόλη, αφού θα αποσυμφορήσει τους δρόμους της Ναυπάκτου, αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι εξαιρετικές.

Αυτή την εβδομάδα σημείωσε πως θα γίνει ραντεβού με τους αρμόδιους του Δήμου Ναυπακτίας για να λυθούν τα θέματα που υπάρχουν, αλλά και για να συζητηθεί το επίπεδο της συνεργασίας Δήμου Ναυπακτίας – ΚΤΕΛ.

Ταυτόχρονα, όπως μας δήλωσε ο κ. Κοτρώνης, στο νέο σταθμό του ΚΤΕΛ θα μεταφερθεί και η αφετηρία των αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν τη Ναύπακτο, ενώ υπάρχει σκέψη από μέρους του ΚΤΕΛ, που θα συζητηθεί για να εφαρμοστεί, ώστε η μετακίνηση από το κέντρο της Ναυπάκτου, μέσω αστικής συγκοινωνίας προς το νέο σταθμό να γίνεται δωρεάν.

Όπως μας τόνισε ο κ. Κοτρώνης, ήδη υπάρχει συμφωνία με τα ΚΤΕΛ Αχαϊας, Ηλείας – Πύργου, Θεσσαλονίκης κ.λπ. ώστε να διέρχονται μέσω του περιφερειακού από τη Ναύπακτο και να φορτώνουν στο νέο σταθμό που θα λειτουργήσει άμεσα.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, καθώς τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με την έναρξη της λειτουργίας τού νέου σταθμού, δεν θα διέρχονται από την πόλη της Ναυπάκτου, είναι βέβαιο ότι θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό της πόλης, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν οι επιβάτες να απολαμβάνουν ανθρώπινες υπηρεσίες που θα παρέχονται πλέον στο νέο σταθμό στολίδι.

Είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του νέου σταθμού στην περιμετρική του Σκα, δημιουργεί καινούργια δεδομένα για την ανάπτυξη των ανατολικών περιοχών της Ναυπάκτου, αφού θα δημιουργηθούν εκεί και σταθμός ταξί, αλλά και άλλες δράσεις – καταστήματα κ.λπ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο νέος σταθμός αναμένεται να μπει σε λειτουργία τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες.

Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...