Έτοιμο το σχέδιο για την Ανάπτυξη, στους θεσμούς μέχρι το Νοέμβριο

Μέχρι τον Νοέμβριο, θα έχει σταλεί στους δανειστές  το σχέδιο της αναπτυξιακής στρατηγικής, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στο οποίο ποντάρει για να επιτύχει τον υψηλό στόχο για ανάπτυξη 2,7% την επόμενη χρονιά.  Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί η αξιολόγηση και οι παρατηρήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, στην νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με την υπό διαμόρφωση, νέα αναπτυξιακή στρατηγική. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάρτισης της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής, θα συγκροτηθεί το «Αναπτυξιακό Συμβούλιο», το οποίο και θα αναλάβει την παρακολούθηση της υλοποίησης της.

Το ΚΥΣΟΙΠ, ενέκρινε το χρονοδιάγραμμα σύνταξης των κειμένων, τα οποία, θα αποσταλούν στους θεσμούς, το αργότερο, στις αρχές Νοεμβρίου.  Πρώτα όμως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενσωμάτωσης σχολίων και παρατηρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...