Έτσι δεν πάει… Ρίο

Παρασκευή 08/07/2016 – 19:48

Η Εθνική ομάδα έκανε την πρώτη ανατροπή όταν βρέθηκε στο -24 αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο της στον «τελικό» κόντρα στην Κροατία, ηττήθηκε με 61-66 και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και με τους Κροατές να την αιφνιδιάζουν, μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, είχε μείνει πίσω στο σκορ με 3-12. Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση με αποτέλεσμα στο 4’ η Κροατία να προηγείται με 3-20. Μετά από περίπου επτά λεπτά αγώνα, η Εθνική είχε πετύχει εννέα πόντους κι αυτούς με τρία τρίποντα, ενώ στο τέλος του δεκαλέπτου, οι Κροάτες ήταν μπροστά στο σκορ με 13-31!

Εξίσου κακό ήταν το ξεκίνημα και της δεύτερης περιόδου, με την διαφορά να φτάνει στο +24 για την Κροατία (13-37) στο 12ο λεπτό. Με τον Δημήτρη Αγραβάνη να ξεκολλάει την Εθνική στα επόμενα λεπτά, η διαφορά άρχισε να μειώνεται και στο 15’ η Ελλάδα έκανε το 24-41 ενώ πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα με ένα σερί οκτώ πόντων, έγινε το 30-41 στο 17’. Ο Ντάριο Σάριτς και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με τον Κρούνοσλαβ Σίμον, έκαναν «ζημιά» στην άμυνα αλλά δείχνοντας σημάδια αντίδρασης, στο ημίχρονο η Ελλάδα είχε μειώσει εκ νέου σε 34-44.

Το δεύτερο μέρος ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με μπροστάρη τον Περπέρογλου ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και με σερί εννέα πόντων, στο 27’ πέρασε μπροστά στο σκορ με 48-46, έχοντα επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση της νίκης! Η κροατική ομάδα έδειξε σημάδια αντίδρασης και στο τέλος της τρίτης περιόδου κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά με 49-52.

Στην τελευταία περίοδο τα δεδομένα άλλαξαν και πάλι, με την Ελλάδα να δυσκολεύεται ξανά στην επίθεση. Η Κροατία βρήκε εκ νέου ρυθμό και κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά στο +11 (51-62) στο 36ο λεπτό. Η «γαλανόλευκη» δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και η Κροατία έφτασε τελικά στη νίκη και περιμένει αντίπαλο στον τελικό…

Δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...