«Έφυγε» ο Μήτσος ο δραπέτης

«Έφυγε» ο Μήτσος ο δραπέτης

Σε ηλικία 29 χρόνων, έφυγε από τη ζωή από φυσιολογικά αίτια ο Μήτσος, που ήταν αρκούδα του “Αρκτούρου” και του είχαν δώσει το παρατσούκλι “δραπέτης”.

Ο Μήτσος ήταν αρκούδα “χορεύτρια” και ζούσε στην Τρίπολη. Αρχικά κατασχέθηκε, αλλά καθώς δεν υπήρχε τότε κατάλληλος χώρος για φιλοξενία, επεστράφη στον αρκουδιάρη με την προϋπόθεση να μην εκμεταλλεύεται το ζώο με σκοπό το κέρδος. Έπειτα όμως από καταγγελίες πολιτών που τον είδαν να χρησιμοποιείται και πάλι ως θέαμα, κατασχέθηκε οριστικά το 1992 σε ηλικία τριών ετών περίπου.

Μάλιστα, ήταν μια από τις πρώτες αρκούδες που φιλοξενήθηκαν στην οργάνωση και ύστερα στο Καταφύγιο, έχοντας έως τότε μία αρκετά περιπετειώδη ζωή.

Είχε μεταφερθεί μάλιστα στον ζωολογικό κήπο της Φλώρινας, προσπαθώντας βέβαια πολλές φορές να αποδράσει, γι αυτό και, σύμφωνα με ανακοίνωση του “Αρκτούρου”, του δόθηκε το παρατσούκλι “δραπέτης”.

Τώρα, το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας φιλοξενεί 14 αρκούδες που είτε λόγω αιχμαλωσίας είτε για άλλους λόγους, δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου, με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Καταφύγιο τον επόμενο χρόνο πρόκειται να επεκταθεί και να εκσυγχρονιστεί, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον αρκούδων, αλλά και δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να έχουν ακόμη πιο έντονη επαφή με τη φύση και την άγρια ζωή.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/308804-Ephyge-o-Metsos-o-drapetes ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...