Έχασε την ευκαιρία η ΑΕΚ

Έχασε την ευκαιρία η ΑΕΚ

Η «Ένωση» παρά τις απουσίες των Κούπερ, Άρμστεντ, Κάρτερ και Σάκοτα πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο Ισραήλ, αλλά δεν τα κατάφερε

Χρυσή ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στα Ιεροσόλυμα έχασε η ΑΕΚ, καθώς ηττήθηκε με 82-78 από τη Χάποελ. Η «Ένωση» παρά τις απουσίες των Κούπερ, Άρμστεντ (δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής), Κάρτερ και Σάκοτα (ασθενείς) πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο Ισραήλ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Μοιραίος ο κατά τα άλλα εξαιρετικός Γιάννης Καλαμπόκης, που είχε μεν 15 πόντους αλλά στα 11’’ πριν το τέλος και με το ματς στο 80-78 δεν πρόσεξε τον Χαλπερίν που του έκλεψε την μπάλα και στέρησε στην «Ένωση» τη δυνατότητα να διεκδικήσει τουλάχιστον την παράταση. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Δήμιοι της ΑΕΚ οι Λιόρ Ελιγιάχου και Ερλ Ρόουλαντ με 22 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Πλέον η πρόκριση δεν είναι στα χέρια της, αλλά δεν έχει κιόλας χαθεί. Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται νίκη στο ΟΑΚΑ επί της αδιάφορης Νεπτούνας (που κέρδισε 82-75 τη Νίζνι και προκρίθηκε) την επόμενη Τετάρτη και ταυτόχρονα να χάσει η Νίζνι (που «καίγεται» για τη νίκη) στη Ρωσία από τη σίγουρα πρώτη Γαλατάσαραϊ, προκειμένου να βρεθεί στους «32» του Eurocup.

Το ματς

Το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ (0-4, 6-7, 9-11) με αιχμές τους Κατσίβελη και Μαυροειδή δεν είχε συνέχεια. Δέκα γρήγοροι πόντοι του Ελιγιάχου έβαλαν γρήγορα τη Χάποελ σε θέση οδηγού (16-11), ενώ άλλοι εννιά από τον πάγκο δια χειρός Χαλπερίν έφεραν τους γηπεδούχους στο 31-20 τέλος της πρώτης περιόδου. Η «Ένωση» βελτίωσε την κάκιστη άμυνά της κρατώντας για πεντέμισι λεπτά άσφαιρους τους αντιπάλους της, με τον αφυπνισμένο Χέρστον πλησίασε στους πέντε (35-30), ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες να μειώσει ακόμη περισσότερο. Τα διαδοχικά τρίποντα του Τζάνινγκ απομάκρυναν και πάλι τη Χάποελ (43-34) για να κλείσει το ημίχρονο με την ΑΕΚ στο -6 (43-37) και αισθητά βελτιωμένο πρόσωπο στη δεύτερη περίοδο.

Δύο χαμένες βολές του Μαυροειδή κι ακόμη δύο άστοχα τρίποντα (1/12) είχαν ως συνέπεια αντί να μειωθεί η διαφορά, να αυξηθεί πάλι (46-37). Ο Φράνκο προκάλεσε την ΑΕΚ επιλέγοντας ζώνη, αλλά το τρίποντο του Καλαμπόκη έφερε την ομάδα του στο -4 (48-44). Οι πρωταθλητές Ισραήλ αποκατέστησαν γρήγορα τη διψήφια διαφορά (59-48), όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατέθεσαν τα όπλα και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο σε απόσταση έξι πόντων (61-55). Τα φτηνά λάθη της «Ένωσης» τιμωρήθηκαν από τη Χάποελ (67-57), όπως όμως και η ζώνη των γηπεδούχων και τα τρίποντα Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς κράτησαν την ΑΕΚ ζωντανή (67-63). Ο Ρόουλαντ με καθοριστικό τρίποντο έστειλε την ομάδα του στο 74-67, αλλά η «Ένωση» αντέδρασε και έφτασε στο καλάθι με τρίποντο του Καλαμπόκη (74-72) και λέι απ του Κατσίβελη (76-74). Το γλίστρημα του Ρόουλαντ έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει ή να πάρει το ματς, ωστόσο ο απρόσεκτος Καλαμπόκης είδε τον Χαλπερίν να του κλέβει την μπάλα και από τον αιφνιδιασμό του Σμιθ η Χάποελ βρέθηκε στο 82-78 στα 4,9’’ για το τέλος «σφραγίζοντας» τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 31-20, 43-37, 61-55, 82-78.

Χάποελ (Φράνκο): Ντάνκαν 4, Γκάφνεϊ, Ρόουλαντ 17, Ελιγιάχου 22 (8 ριμπ.), Χαλπερίν 9, Τίμορ, Σμιθ 14 (9 ριμπ.), Τζάνινγκ 16, Φίσερ.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 3, Άτιτς, Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 8 (8 ριμπ.), Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 16 (9 ριμπ., 6 ασίστ), Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 9 (6 ασίστ), Καλαμπόκης 15, Μαυροειδής 15.

Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Σίλβα (Πορτογαλία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο).

Η Νεπτούνας επικράτησε 82-75 της Νίζνι και εξασφάλισε την πρόκριση στους «32». Η ρωσική ομάδα καλείται πλέον να κερδίσει τη Γαλατάσαραϊ την τελευταία αγωνιστική, ειδάλλως θα ελπίζει να χάσει η ΑΕΚ από την αδιάφορη Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ ή Χάποελ από την αποκλεισμένη Κράσνι στη Ρωσία.

Πηγή: www.sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...