Όλα στο τραπέζι

Όλα στο τραπέζι

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 09/03/2016 – 16:24

Προσφυγικό

Όσο και αν φωνάζει η αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνδέει όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, δηλαδή και το προσφυγικό και την αξιολόγηση, η πραγματικότητα την διαψεύδει.

Γιατί εκ των πραγμάτων συμβαίνουν πολλά και συγκλονιστικά. Ο πόλεμος, που προκαλεί τεράστιες ροές προσφύγων, η αξιολόγηση και τώρα η συζήτηση για το χρέος.

Αυτό όμως δείχνει την ικανότητα του Πρωθυπουργού να διαχειρίζεται όλα αυτά τα ζητήματα χωρίς να χάνει την μπάλα. Την ώρα που διαβουλεύεται για το προσφυγικό, ένα τόσο δύσκολο και ευαίσθητο θέμα, στο διπλανό τραπέζι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση.

Είναι οι Ευρωπαίοι που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σεβαστούν τη συμφωνία του Ιουλίου (τρίτο μνημόνιο) και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση σύντομα, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που δείχνει αδύναμη και να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και την πολιτική αβεβαιότητα και το προσφυγικό. Ο Αλέξης Τσίπρας καλώς διαπραγματεύεται ταυτοχρόνως όλα αυτά τα θέματα, οι εξελίξεις τον δικαιώνουν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...