Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης των 400 ευρώ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης των 400 ευρώ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, για κάθε εγγεγραμμένο άνεργο στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών, ανακοίνωσε το Σάββατο, το υπουργείο Εργασίας.  Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργός να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι δικαιούχοι του επιδόματος  είναι περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ,  τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Η προθεσμία για την διαδικασία είναι έως την προσεχή Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η καταβολή του επιδόματος γίνεται επειδή οι περισσότεροι νέοι άνεργοι δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, κάτι που τους αποκλείουν από το επίδομα ανεργίας.

Αλέξης Τσίπρας: Φέρνουμε στο προσκήνιο την ελπίδα στους νέους

 Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στο επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας, αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον» τόνισε  για να προσθέσει ότι «το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές».

Αχτσιόγλου: Ενίσχυση 650 ευρώ στους εργαζόμενους της Δ. Αττικής

Τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το υπουργείο, για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, βρίσκεται υπό επεξεργασία, μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, λόγω της καταστροφής των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες.

Όπως τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου, «θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει, αυτή τη στιγμή, διότι η επιχείρηση ανέστειλε τη δραστηριότητά της, λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες». Ο ΕΦΚΑ έχει ήδη ανακοινώσει συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες προσέθεσε η υπουργός.

ΝΔ: Κατάλαβαν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους

Το Σάββατο, η Νέα Δημοκρατία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το επίδομα για τους νέους που όπως αναφέρει «αποφάσισε αιφνιδίως να δώσει η Κυβέρνηση».

Από το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρουν ότι  «τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα. Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του, στο 11ο συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προωθούνται, δεν είναι μεταρρύθμιση το να δίνουμε 400 ευρώ στους άνεργους νέους. «Αυτό είναι λαϊκισμός και φιλοδώρημα», τόνισε.

«Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον οπαδό των κοινωνικών ανισοτήτων»

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με την αρμόδια υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, να τονίζει κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ότι ο κ. Μητσοτάκης «έσπευσε να χαρακτηρίσει το επίδομα που δίνουμε στους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι εκτός εργασίας ως φιλοδώρημα και λαϊκισμό», όμως όπως προσέθεσε στην συνέχεια η υπουργός, «η επιτομή του λαϊκισμού είναι το κόμμα που εκτόξευσε την ανεργία των νέων στο 60% να μιλά για λαϊκισμό, όταν δίνεται μία ενίσχυση στους νέους ανέργους. Είναι, όμως και τρομερά υποτιμητικό να χαρακτηρίζεις φιλοδώρημα μία οικονομική ενίσχυση που προορίζεται σε άνεργους».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/314072-Ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-to-Epidoma-Neanikes-Alleleggyes-ton-400-eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...