Όλα όσα πρέπει να ξέρεις όταν έχεις ή ξεκινάς μία ελεύθερη σχέση!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις όταν έχεις ή ξεκινάς μία ελεύθερη σχέση!
Σκέφτεσαι να κάνεις ή βρίσκεσαι σε ελεύθερη σχέση; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις τα παρακάτω για να μάθεις – ιδίως εσύ που μπαίνεις για πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία – όλα όσα καλό είναι να ξέρεις.
Μίλα νωρίς και συχνά για το τι πρόκειται να κάνεις

Αν θέλεις να ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι της εξερεύνησης πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν πρόκειται για ένα προσωπικό ταξίδι – συμπεριλαμβάνει και τους δυο σας. Ξεκινάτε μία ελεύθερη σχέση η οποία δεν παύει να είναι σχέση. Κάθε σχέση, ακόμα και αυτή που έχεις με τον φούρναρη της γειτονιάς σου χρειάζεται ξεκάθαρα λόγια και καλή επικοινωνία. Χωρίς αυτήν, όλα μπορεί να καταρρεύσουν.

Φτιάξε μία λίστα για “Όχι”

Μην ξεκινάς μία ελεύθερη σχέση με σκοπό να έχεις την ευκαιρία να κάνεις σεξ με τους κολλητούς του “αγοριού” σου, ξεκινώντας από τον καλύτερό του φίλο και καταλήγοντας στους συναδέλφους του. Αν αυτό θέλεις να κάνεις τότε καλό είναι να τον χωρίσεις πρώτα και μετά να ζήσεις τη ζωή σου όπως επιθυμείς. Σημείωσε στη λίστα όλα τα άτομα με τα οποία δεν μπορεί και αυτός να πάει, όπως είναι οι αδερφές σου αλλά και οι κολλητές σου.

Μην περιμένεις να γίνεται αυτό που μόνο εσύ θέλεις. Έχει και ο άλλος “θέλω”

Μία πραγματική ελεύθερη σχέση είναι αυτή όπου όλα είναι ανοιχτά. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με όποιον θέλεις σύμφωνα με όσα έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας. Αυτό σημαίνει πως οι κανόνες που έχετε θέσει ισχύουν και για τους δυο σας.

Βάλτε κάποιους κανόνες και κάποιους περιορισμούς από την αρχή

Είναι πολύ εύκολο να χαλάσει το πράγμα σε μία ελεύθερη σχέση. Επομένως καλό είναι να βάλετε κάποιους κανόνες από την αρχή. Είσαι εντάξει με το να βγαίνει ο φίλος σου με άλλες γυναίκες αλλά δεν είσαι εντάξει με το να κοιμάται μαζί τους; Τέλεια. Αυτός είναι ένας κανόνας! Ίσως υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλεις να του ζητήσεις να θέσετε ως περιορισμούς και καλό είναι να το κάνεις στο ξεκίνημα της σχέσης σας.

Μην γίνεις από μονογαμική, πολυγαμική μέσα σε μία εβδομάδα

Το πιο κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να καταλάβεις είναι πως αυτά τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Μην σκέφτεσαι πως θα κριθείς για τη συμπεριφορά σου. Επομένως, δε χρειάζεται να νιώθεις πιεσμένη αν θελήσεις να το παρακάνεις λίγο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κάνεις μικρά βηματάκια για να φτάσεις εκεί που θέλεις αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα θα το μετανιώσεις όταν θα είναι πολύ αργά.

Να χρησιμοποιείς προστασία

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς ποτέ την προστασία ειδικά αν δεν έχεις σεξουαλική σχέση μόνο με το “αγόρι” σου. Αν σε τρομάζει και μόνο η ιδέα του να βγει ραντεβού ο φίλος σου με μία άλλη γυναίκα, σκέψου πόσο τρομακτικό είναι το να κολλήσεις κάποιο νόσημα από μία απερισκεψία σου. Καλό είναι, επίσης, να κάνεις συχνά εξετάσεις, και εσύ και ο παρτενέρ σου, για να είστε σίγουροι ότι όλα είναι καλά.

Αγνόησε τη ζήλεια σου

Η ζήλεια είναι φυσική και μπορεί να μη φεύγει μακριά ότι κι αν κάνεις. Καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη ότι θα την αντιμετωπίσεις και απλά αγνόησέ την όταν έρθει. Στην αρχή θα νιώθεις περίεργα όταν είσαι σπίτι Παρασκευή βράδυ και ο παρτενέρ σου είναι σε ραντεβού με άλλη γυναίκα αλλά καλό είναι να το αντιμετωπίσεις γιατί έχεις ελεύθερη σχέση μαζί του επειδή εσύ το επέλεξες.

Απόλαυσέ το και μην αγνοείς τα συναισθήματά σου

Αν το διασκεδάζεις και πάει καλά, τέλεια! Αν σου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι χαρά, αν σε αγχώνει ή σου φαίνεται περίεργο, τότε μίλα στον παρτενέρ σου. Το να περάσετε σε μία κανονική σχέση ύστερα από μερικούς μήνες ελεύθερης σχέσης δεν είναι κακό. Μπορεί να είναι κάτι που να το θέλει και εκείνος. Όταν σταματήσεις να περνάς καλά με αυτού του είδους τη σχέση, σταμάτησέ την.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...