Όλγα Γεροβασίλη: Μετά τον Αύγουστο, η ανάπτυξη γίνεται δική μας υπόθεση

Όλγα Γεροβασίλη: Μετά τον Αύγουστο, η ανάπτυξη γίνεται δική μας υπόθεση

Οι βουλευτές της ΝΔ διαμαρτύρονται για υποστελέχωση νοσοκομείων και δημοσίων υπηρεσιών, «την ίδια στιγμή η ηγεσία τους μάς κατηγορεί ότι διογκώνουμε το κράτος

«Μετά τον Αύγουστο είναι προφανές πως οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση της πολιτικής μας πολλαπλασιάζονται. Πλέον, η ανάπτυξη γίνεται δική μας υπόθεση. Το νέο παραγωγικό μοντέλο κλείνει το δρόμο σε πολιτικές που επιτέθηκαν βίαια στο παρόν όλων μας και υπονόμευσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας», αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

«Έχουν μπει πια οι βάσεις να περάσει η πολιτική μας γρήγορα και στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η οικονομία αναπτύσσεται, το κύρος της χώρας έχει αποκατασταθεί διεθνώς, ο γεωπολιτικός ρόλος της αναβαθμίζεται, η κοινωνική πολιτική ενισχύεται, η χώρα μας κι η κοινωνία βρίσκει τα πατήματά της», επισημαίνει σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ.

Η κ. Γεροβασίλη, ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ, και υποστηρίζει, πως η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναφορά του κανόνα πέντε προς ένα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, σημαίνει «μηδενικές προσλήψεις». Κατηγορεί επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση για «διγλωσσία», και σημειώνει πως ενώ οι βουλευτές της ΝΔ διαμαρτύρονται για υποστελέχωση νοσοκομείων και δημοσίων υπηρεσιών, «την ίδια στιγμή η ηγεσία τους μάς κατηγορεί ότι διογκώνουμε το κράτος.

Συνεχίζοντας καταλογίζει στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι είχαν στήσει τις τελευταίες δεκαετίες «μια βιομηχανία συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και προτίμησαν αντί για την ορθολογική κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Δημοσίου, το εμπόριο ελπίδας με ομήρους εργαζόμενους».

«Η δική μας πολιτική αντίληψη, διασφαλίζεται κι επιταχύνεται όχι με την «αυτορρύθμιση της αγοράς», αλλά μέσα από ισχυρές, παραγωγικές κι αποτελεσματικές δημόσιες δομές» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι «η επίλυση του ονοματολογικού και η πλήρης εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με το γειτονικό μας κράτος μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τη χώρα και ιδίως τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας». «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις φοβίες και τα φαντάσματα του παρελθόντος και να δούμε δυναμικά το μέλλον. Κι αυτό είναι ένας κοινός στόχος, που πρέπει να αφορά κάθε υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη», προσθέτει και καλεί κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό όσο και απέναντι στην ιστορία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334203-Olga-Gerobasile-Meta-ton-Aygoysto-e-anaptyxe-ginetai-dike-mas-ypothese ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...