Όλες οι μεγάλες αλλαγές της Αθήνας μέσα από ένα παιδικό βλέμμα

Όλες οι μεγάλες αλλαγές της Αθήνας μέσα από ένα παιδικό βλέμμα
Ο σύγχρονος αθηναιογράφος, Γιάννης Καιροφύλας, παρουσιάζει στο βιβλίο του «Αναμνήσεις ενός Αθηναίου», όλη την ιστορία της Αθήνας, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις μεγάλες αλλαγές του ’60 και του ’70, μέσα από τις παιδικές κι εφηβικές του αναμνήσεις.
Υπόθεση: Παλιός Αθηναίος, με πολλά χρόνια στην πλάτη του, ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου μάς γυρίζει πίσω στα προ του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τη μαύρη Κατοχή της περιόδου 1941-1944 και φτάνει στη μεταπολεμική περίοδο, που συνθέτουν οι δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, θυμίζοντάς μας όσα ζήσαμε εκείνη την εποχή των μεγάλων αλλαγών που έγιναν στην Αθήνα, σε αυτή την όμορφη αλλά και ταλαιπωρημένη πόλη όπου ζούμε και σήμερα.
Οι αναμνήσεις σε γυρίζουν πίσω στις όμορφες εκείνες εποχές που δεν ξεχνιούνται και σε κάνουν συχνά να ξαναζείς τις ευτυχισμένες μέρες των νεανικών σου χρόνων που τώρα τις νοσταλγείς• πολλές φορές όμως θυμάσαι και τις δύσκολες ώρες, τα δίσεκτα χρόνια, που θέλεις να ξεχνάς, γιατί σου μαύρισαν κάποτε την ψυχή.
Ο συγγραφέας: Ο Γιάννης Καιροφύλας, που θεωρείται ο σύγχρονος αθηναιογράφος, έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία για την ιστορία της Αθήνας από τα χρόνια του Όθωνα μέχρι σήμερα. Για το έργο του έχει τιμηθεί από πολλούς δημόσιους και άλλους φορείς και οργανισμούς. Μεταξύ άλλων, του έχουν απονεμηθεί το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από το δήμο Αθηναίων, χρυσό μετάλλιο από το Σύλλογο Αθηναίων, ειδικό βραβείο για την προσφορά του στη δημοσιογραφία από το Ίδρυμα Μπότση και χρυσό μετάλλιο για τη συμβολή του στη διαφώτιση του κοινού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...