Όλες οι μικρές και μεγάλες αυξήσεις στον «λογαριασμό» του ΕΝΦΙΑ 2016

Κυριακή 24/07/2016 – 19:42

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ                                                                

 

 

Μέχρι το τέλος του μήνα, περίπου 1,6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο στόχος του υπουργείου είναι μέσα στον Ιούλιο να έχουν ανέβει τα εκκαθαριστικά στο taxis.  Περίπου 600.000 από αυτούς τους ιδιοκτήτες, θα δουν τον φόρο αυξημένο, καθώς με τις αλλαγές του 2016, όσοι έχουν στην κυριότητά τους αγροτεμάχια, αγρούς και βοσκοτόπια θα συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

 

Ο φόρος σε αυτές τι περιπτώσεις αυξάνεται, για όσους έχουν ακίνητη περιουσία με συνολική αξία πάνω από 200.000 ευρώ, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν τον συμπληρωματικό φόρο. Ειδικά από φέτος που το όριο πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός φόρος μειώθηκε από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ και οι συντελεστές υπολογισμού του, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ο φόρος που αναμένεται να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις έως το τέλος Δεκεμβρίου,  έχει γίνει πιο βαρύς, καθώς σύμφωνα με τις εκθέσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο συνολικός λογαριασμός θα είναι πιο «τσουχτερός», κατά 800 εκατ. ευρώ!  Αυξήσεις, θα δουν  στον λογαριασμό τους και περίπου 900.000 ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων, αφού με τις νέες αλλαγές, χάνουν την έκπτωση 20% στον κύριο και συμπληρωματικό φόρο!

Αναλυτές, εκτιμούν πως αυτό γίνεται για να εξασφαλιστούν παραπάνω έσοδα, ώστε να καλύψουν τυχόν κενό και ακόμα και αν άλλοι φόροι πέσουν λίγο εκτός στόχων, να μην κινδυνεύσουμε από την ενεργοποίηση του έκτακτου δημοσιονομικού «κόφτη», που θα έφερνε νέα μέτρα, ακόμα και μείωση σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου!  

Αυτό σημαίνει πως το συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβληθεί θα είναι αυξημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πάνω από 700.000 φορολογούμενοι, θα επιβαρυνθούν με τον νέο σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...