Όλες οι παροχές του πακέτου Τσίπρα

Όλες οι παροχές του πακέτου Τσίπρα

Τι θα εξαγγείλει ο Αλέξης στη ΔΕΘ για μισθούς, συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, επιδόματα και φοροελαφρύνσεις – Τολμηρά μέτρα για τους οικονομικά αδύναμους

ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ μετά τον εφιάλτη των μνημονίων θα σηματοδοτήσει το τολμηρό πακέτο στοχευμένων παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Άμεση προτεραιότητα δίνεται στα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μνημόνια. Στα σχέδια του πρωθυπουργού είναι επίσης η μείωση της φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα καθώς και η εξομάλυνση του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Η αύξηση του κατώτερου μισθού, για να σταματήσει η ασυδοσία που επικρατεί στην αγορά εργασίας στα οκτώ χρόνια του μνημονίου. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα περάσει κατά προτεραιότητα από τη Βουλή θέτοντας προ των ευθυνών τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η προστασία των συντάξεων από τις περικοπές που είχε επιβάλει η τρόικα και είχε νομοθετήσει αναγκαστικά η κυβέρνηση. Με όπλο το πλεόνασμα που παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ ο πρωθυπουργός θα πάρει πρωτοβουλίες για να ακυρωθούν οι περικοπές στις συντάξεις.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνεται στο πακέτο που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ έναν άδικο φόρο, ο οποίος βέβαια δεν μπορεί να καταργηθεί στην παρούσα φάση.

Η ισοπέδωση της μεσαίας τάξης που αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία της χώρας πρόκειται να αντιμετωπιστεί με μια σειρά από πρωτοβουλίες. Στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη μείωση της φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να προστατεύει τους φτωχούς και τους αδύναμους. Τα στρώματα που φτωχοποιήθηκαν από τα εφιαλτικά μνημόνια είναι αυτά στα οποία θα κατευθυνθούν οι στοχευμένες παροχές. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι άνεργοι και οι μακροχρόνια άνεργοι που αδυνατούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας.

Δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα είναι η διανομή και πάλι του μερίσματος από το υπερπλεόνασμα που έχει εξασφαλιστεί και αυτή τη χρονιά.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θα επωφεληθεί από τη διανομή του πλεονάσματος.

Το πακέτο παροχών που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ έχει μπει ήδη στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση εκτός από τη μείωση της φορολογίας την οποία θα κάνει πράξη ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Η αντιπολίτευση είναι εγκλωβισμένη στην κυριολεξία, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα φέρει τα φιλολαϊκά μέτρα για ψήφιση στη Βουλή όπου ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Συνιστά πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την αύξηση του κατώτερου μισθού ή τη μείωση φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα και την εξομάλυνση του ΕΝΦΙΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και για τα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση που θα περιλαμβάνουν μέτρα για την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί περισσότερο από τα εφιαλτικά μνημόνια.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340590-Oles-oi-paroches-toy-paketoy-Tsipra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...