Όλη η αλήθεια για ληξιπρόθεσμα στο Δημόσιο

«Φρένο» στα νέα φέσια δείχνει πίνακας του ΥΠΟΙΚ

Τα 5,17 ευρώ, έφτασε η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών  στο 8μηνο, με το υπουργείο Οικονομικών να τονίζει ότι η συνολική μεταβολή για το 2016 είναι μειωμένη κατά 18% από την συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015.  «Αναγνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων και εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσεων τόσο για την πληρωμή των οφειλών τους, όσο και για την εκκαθάριση του μεγάλου υπολοίπου που έχει συσσωρευθεί διαχρονικά», τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, για να προσθέσουν ότι δύσκολα «μπορούμε να παραβλέψουμε  το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης με επιχειρήματα τα οποία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία  που παρατίθενται», αυτοί οι αριθμοί, δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα. 

Τα στοιχεία, που ανακοίνωσε το υπουργείο, δείχνουν ότι τα περί συνολικής αύξησης 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους, (όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και σε δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ) απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα.

Αντιθέτως, η συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2014 σε σχέση με αυτό του 2013 ήταν αυξημένη κατά 41,14% (χρονικό διάστημα που έμεινε στην ιστορία ως το success story της Νέας Δημοκρατίας).

Ο ίδιος πίνακας που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο, δείχνει ότι για τον Αύγουστο, η μηνιαία μεταβολή ήταν 887.181.365 ευρώ, όπως αυτό αποδεικνύεται από το συνημμένο πίνακα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, και όχι 1 δις ευρώ. Τα 313.097.959 ευρώ από την συνολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων για τον Αύγουστο, προέρχονται από οφειλές έξι ΑΦΜ μεγάλων εταιρειών.

Για τον Ιούλιο, η μηνιαία μεταβολή ήταν 924.747.249 ευρώ εκ των οποίων τα 533.921.146 ευρώ, προέρχονται από οφειλές τεσσάρων ΑΦΜ μεγάλων εταιριών. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων ανά μήνα, είναι σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με άλλα έτη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...