Όλη η αλήθεια για τις ανεμογεννήτριες και την φωτογραφία που έγινε viral.

Εγκρίσεις από το 2011 είχαν οι ανεμογεννήτριες

Όλη η αλήθεια ΜΟΝΟ στο Nafpaktianews.gr

Εδώ και αρκετές ημέρες παρατηρούμε  όπως και αναγνώστες οι οποίοι μας έστειλαν την γνωστή φωτογραφία με την φωτιά του 2017 στα όρια Μολυκρείου και Μακύνειας (Δείτε εδώ αρχείο) . Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας από την πρώτη ματιά και φυσικά τις ημέρες αυτές που είναι ευαίσθητες λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και των ανθρώπων που χάθηκαν είναι φυσικό οι περισσότεροι να  τις βλέπουν Καχύποπτα και να μην σκέφτονται τα πράγματα με ψύχραιμια και με την  λογική καθιστώντας υπεύθυνες τις  ανεμογεννήτριες για την πυρκαγιά ή μάλλον καλύτερα αυτούς  που  ήθελαν να τις φέρουν.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ετσι ,το να παίζεις με τις λέξεις δημιουργώντας εντυπώσεις χωρίς αυτές να έχουν ερευνηθεί κρύβουν κατά την γνώμη μας σκοπιμότητες. Το Nafpaktia news.gr έκανε ρεπορτάζ και θα σας παρουσιάσει σημαντικές πτυχές οι οποίες δεν αναγράφονται στην φωτογραφία αλλά ούτε και στις αναδημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ορισμένα  διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης που αναζητούν μόνο τα κλικ χωρίς να λαμβάνουν υπόψην  ότι συγχρόνως σπιλώνουν υπολήψεις ,σπέρνουν κατηγορίες και δημιουργούν εντυπώσεις.
Ως γνωστών και όπως λέει και ο σοφός λαός «Καλύτερα να σου βγει το μάτι…παρά το όνομα»

Ποια όμως είναι η αλήθεια;
Τα αιολικά πάρκα κατασκευάζονται συνήθως σε δημόσιες δασικές εκτάσεις που τις διαχειρίζεται το οικείο δασαρχείο – δ/νση δασών. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες στην θέση που δείχνει η φωτογραφία είχαν δώσει την άδεια τους καθώς και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που εμπλέκονται για την αδειοδότηση τέτοιου είδους επιχειρήσεων ΜΑΛΙΣΤΑ από το 2010 (Βλέπε σχετικά έγγραφα παρακάτω ) επίσης είχαν ήδη δοθεί και οι τροποποιήσεις στις άδειες από τον Απρίλιο του 2017 (Η φωτιά ξέσπασε τον Αύγουστο του 2017). Αν προσέξετε στα έγγραφα υπάρχουν όροι , κανόνες και προϋποθέσεις οι οποίες προβλέπουν φυτική αποκατάσταση των δέντρων των οποίων θα κοπούν για την διάνοιξη δρόμων και την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών καθώς και αποζημίωση στο δασαρχείο ως αντάλλαγμα.
Από την έγκριση επέμβασης τεκμαίρεται ότι η εταιρεία έχει πληρώσει αντάλλαγμα χρήσης σημαντικού ύψους και από την ΕΠΟ και από εκεί προκύπτει η ανάγκη φυτικής αποκατάστασης στα πρανή που έχει επέμβει.

Επίσης και σε τεχνικό επίπεδο σύμφωνα με μηχανικό που επικοινωνήσαμε όταν δεν υπάρχουν δέντρα το έδαφος δεν είναι το ίδιο σταθερό κάτι που κανείς κατασκευαστής δεν θα το ήθελε.

Επίσης γιατί να μπει πυρκαγιά μόνο σε εκείνο το σημείο;

Ανεμογεννήτριες η συγκεκριμένη  εταιρεία τοποθέτησε  και σε άλλα σημεια στα οποία  δεν ξέσπασε πυρκαγιά. 

Καλό θα είναι λοιπόν να μην βγάζουμε έυκολα συμπεράσματα βλέποντας μονο μια φωτογραφία. 

 
Δείτε τα έγγραφα τα οποία πολύ εύκολα μπορείτε να τα αναζητήσετε από το διαύγεια:


Επόμενο έγγραφο




Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...