Όμορφο το καθημερινό μανικιούρ αλλά… βλάπτει!

Όμορφο το καθημερινό μανικιούρ αλλά... βλάπτει!
Το καθημερινό λιμάρισμα των νυχιών κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό στα νύχια.
Λιμάροντας τα νύχια μας καθημερινά, πράγματι τα χέρια μας δείχνουν άψογα, αλλά το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου είναι αρνητικό για την υγεία των νυχιών, προειδοποιούν επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, το καθημερινό μανικιούρ ή πεντικιούρ μπορεί να προκαλέσει μεταξύ άλλων γραμμώσεις και ραγίσματα στην επιφάνεια των νυχιών καθιστώντας τα επιρρεπή σε σπασίματα.

Οι ερευνητές μελέτησαν την κατάσταση των νυχιών μετά από τη χρήση νυχοκόπτη και λίμας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επεμβαίνοντας στο μήκος τους σε καθημερινή βάση, σε βάθος χρόνου τα παραμορφώνουμε.

Οι αρνητικές αυτές συνέπειες αφορούν ανθρώπους που κόβουν εξαιρετικά συχνά τα νύχια τους με νυχοκόπτη ή τα λιμάρουν σε καθημερινή βάση, αλλά και σε όσους έχουν τη συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Cyril Raunch, δήλωσε: «Είναι αξιοσημείωτο τι είναι σε θέση να κάνουν ορισμένοι άνθρωποι προκειμένου τα νύχια τους να δείχνουν όμορφα».

«Όσο για τους αμετανόητους που επιμένουν να φτιάχνουν τακτικά το σχήμα των νυχιών τους χρησιμοποιώντας λίμα ή νυχοκόπτη, καλό θα είναι να διαλέξουν ένα απλό σχήμα για να περιορίσουν τη ζημιά», τονίζει ο κ. Raunch και συνεχίζει: «Μια ελαφριά καμπύλη ή μια ευθεία γραμμή είναι τα σχήματα που δημιουργούν τη μικρότερη δυνατή βλάβη στα νύχια». Ο ίδιος δεν συστήνει τις υπερβολικές καμπύλες ή τα μακριά λεπτά νύχια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Physical Biology».

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...