Όταν γέννησα, γεννήθηκε και ένα παιδάκι που παρουσίασε λευχαιμία….

Όταν γέννησα, γεννήθηκε και ένα παιδάκι που παρουσίασε λευχαιμία....
Ήμουν 23 ετών, όταν γέννησα το γιο μου. Στο μαιευτήριο, μαζί με το γιο μου, γεννήθηκε ένα παιδάκι το οποίο τρεις ημέρες μετά παρουσίασε λευχαιμία. 

Σοκαρίστηκα και στενοχωρήθηκα. Οι γιατροί μας είπαν ότι ο μόνος τρόπος, για να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι και δη τα παιδιά είναι η μεταμόσχευση. Δεν είχα να σκεφτώ κάτι. Έγινα δότρια μυελού των οστών. Τόσο απλά…».

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι στη μέχρι σήμερα ζωή τους χάρισαν ζωή; Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ελάχιστοι. Μία από αυτούς είναι η Βασιλική Αρβανίτη, η οποία τα τελευταία 18 χρόνια που είναι δότρια μυελού των οστών χάρισε ζωή σε δύο ανθρώπους.

Ο ένας ήταν μόλις επτά ετών. Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους τιμήθηκαν για την προσφορά τους πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

«Είμαι ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα από την ηλικία των 17-18 ετών. Τότε ένα συγγενικό μου πρόσωπο είχε ένα πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν αίμα. Έδωσα αίμα και έκτοτε δεν σταμάτησα ποτέ. Έγινα αιμοδότρια. Δύο χρόνια μετά, στα 20 μου, έγινα δωρήτρια οργάνων. Δότρια μυελού των οστών έγινα, ύστερα από αρκετό καιρό», λέει η κ. Αρβανίτη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...