Όταν η Τουρκία ξεπερνά συγκεκριμένα όρια θα παίρνει τις απαντήσεις που της οφείλονται

Όταν η Τουρκία ξεπερνά συγκεκριμένα όρια θα παίρνει τις απαντήσεις που της οφείλονται

Υψηλούς τόνους με φόντο τις προκλήσεις της Άγκυρας και τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «όταν η Τουρκία ξεπερνά συγκεκριμένα όρια, πρέπει να γίνεται σαφές ότι θα λαμβάνει τις απαντήσεις που της οφείλονται».

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας: «Ο κ. Ερντογάν -και την Κυριακή και τη Δευτέρα- έκανε προκλητικότατες δηλώσεις, επιθετικότατες δηλώσεις όξυνσης που σε πολλούς ακούστηκαν ακόμα και προσβλητικές απέναντι στη χώρα μας, απέναντι στην πολιτική της ηγεσία, απέναντι στην ελληνική πολιτεία. Επομένως, η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι σαφής και να αναδεικνύει το γεγονός ότι έχουν ξεπεραστεί κάποια συγκεκριμένα όρια. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το ξεπέρασμα κάποιων ορίων. Δεν θα επιτρέψουμε από την πλευρά της Τουρκίας να υπερβαίνει κάποια όρια».

Επισήμανε ακόμα ότι «η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια» και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.Για τη στάση της ελληνικής πλευράς, είπε ότι είναι διπλωματική, πολιτική, που αφήνει πάντα περιθώρια διαλόγου. Ζήτησε να υπάρξει αποκλιμάκωση και τόνισε πως η κυβέρνηση αναμένει μια κίνηση καλής θέλησης από την Τουρκία στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς να μπορεί να την προεξοφλήσει κανείς.Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απάντησε ότι δεν ήταν μια δημόσια συζήτηση ή επίσημες δηλώσεις.Επισήμανε ότι δεν μπορούν να γίνουν χρονικές προβλέψεις για το πότε θα αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και για τα 15 χρόνια, που ανέφερε ο κ. Καμμένος στη συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι ήταν «τρόπος του λέγειν».Σε ερώτηση αν υπάρχουν φόβοι για “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία».

Σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η γειτονική χώρα θα πρέπει να αναλάβει τη νομική υποχρέωση να αλλάξει τη συνταγματική της ονομασία, εφόσον θέλει να καταλήξουμε σε λύση. Για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, επισήμανε πως «το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει μια ευρύτατη πολιτική και κοινοβουλευτική συναίνεση, στην περίπτωση που φτάσει στη Βουλή μια συμφωνία» και παρατήρησε ότι πρέπει να αναμένουμε αν θα φτάσουμε σε συμφωνία, τι θα περιέχει, πώς θα τοποθετηθούν τα κόμματα, ενώ σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει πολιτικό ή κυβερνητικό πρόβλημα, εφόσον εμμείνουν ο κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη θέση που έχουν εκφράσει. Για το θέμα της εγκληματικότητας, τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί, μέσα στο πλαίσιο του λογικού, και τα στοιχεία δείχνουν πως η μεγάλη και η μεσαία εγκληματικότητα έχουν μειωθεί σημαντικά επί της σημερινής κυβέρνησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/327606-Otan-e-Toyrkia-xeperna-sygkekrimena-oria-tha-pairnei-tis-apanteseis-poy-tes-opheilontai ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...