Όταν ο Μιχαλολιάκος “έπαιζε” με εκρηκτικά

Όταν ο Μιχαλολιάκος
Τον Μάρτιο του 1978, ένας άνθρωπος υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού του και άλλοι 17 κατέληγαν στο νοσοκομείο, έπειτα από έκρηξη βόμβας στον αθηναϊκό κινηματογράφο «Ελλη», όπου είχε τοποθετηθεί από ομάδα νεοφασιστών. Λίγους μήνες αργότερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικαζόταν σε 13 μήνες φυλάκιση ως μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης που είχε πραγματοποιήσει μπαράζ εκρηκτικών επιθέσεων στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Ακριβώς 36 χρόνια μετά, η αναβίωση της «ακροδεξιάς τρομοκρατίας» χαρακτηρίζεται από διαφορετικές πρακτικές, έχει όμως τον ίδιο ιδεολογικό μανδύα και ένα συνδετικό πρόσωπο, τον 21χρονο τότε και 57χρονο σήμερα Ν. Μιχαλολιάκο. Σήμερα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ξανά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αυτή τη φορά όχι ως απλό μέλος, αλλά ως επικεφαλής μιας άλλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συν τοις άλλοις βαρύνεται πλέον και με κατηγορίες για εν ψυχρώ δολοφονίες.

Παρά τη βιαιότητα και τη σφοδρότητα των ενεργειών τους, οι νεοφασίστες τρομοκράτες των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης δεν είχαν στερήσει ανθρώπινες ζωές, αντίθετα με τους σύγχρονους μαχαιροβγάλτες με τα μαύρα μπλουζάκια. Στην προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν το αποκατεστημένο δημοκρατικό καθεστώς, ωστόσο, είχαν κατορθώσει να προκαλέσουν δεκάδες τραυματισμούς αλλά και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σε όλη την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με έρευνα της Realnews, σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο των πρώτων ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, κατά τη διετία 1976 με 1978, οι εθνικιστές τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει συνολικά 86 βόμβες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...