Όταν ο André έγινε Jimi Hendrix

Όταν ο André έγινε Jimi Hendrix
Ο άνθρωπος που έφτασε τη ροκ μουσική σε ανείπωτα μονοπάτια, ο μουσικός που κατάφερε αβίαστα να «χειραγωγήσει» την έννοια της όποιας κιθαριστικής ευφυΐας, ο Jimi Hendrix κατακτά και το σινεμά.
Με μία βιογραφική ταινία, που μιλά για τον θρύλο του σπουδαιότερου κιθαρίστα στην ιστορία της ροκ, ο André Benjamin των OutKast μεταφέρει στην κινηματογραφική οθόνη τη ζωή του μουσικού αυτού, στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. 1966-67, τότε που σαν άγνωστος ακόμα κιθαρίστας ξεκίνησε να παίζει δειλά δειλά στο Cheetah Club.
Το νέο τρέιλερ της ταινίας «Jimi: All is by my side», που κυκλοφόρησε στο youtube, είναι αρκετά συμπαθητικό. Ο πρωταγωνιστής θυμίζει τον Jimi Hendrix αλλά προσωπικά δε με πείθει να δω την ταινία. Η ενσάρκωση του Hendrix μου φάνηκε λίγη, όσο και αν o André Benjamin προσπαθεί. Και προσπαθεί πολύ.
Απλά ίσως τέτοιου βεληνεκούς υπάρξεις, όπως ο Hendrix, φέρουν πάντα μία κατάρα. Μία προκατάληψη, που δύσκολα προσπερνάς. Βέβαια, από την άλλη, πρέπει να δίνεις και ευκαιρίες.
Το τρέιλερ, πάντως έχει την ατμόσφαιρα των 60s σε κοστούμια, χρώματα και διάθεση αν και φαίνονται αρκετά στητά με μια πρώτη (πάντα) ματιά. Μην ξεχνιόμαστε δε μιλάμε για το σύνολο της ταινίας αλλά μόνο για ένα βίντεο ενάμιση λεπτού, που μπορεί πολλές φορές να είναι παραπλανητικό.
Η μουσική πάντως της ταινίας είναι κάτι που ούτε καν θα τολμήσω να σχολιάσω. Ιεροσυλία, γαρ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...