Όταν τα ΚΤΕΛ αποφασίζουν πότε θα επισκεφτούμε τα χωριά μας

Στην 21η Διεθνή Τουριστική έκθεση στην Ρωσία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έθεσε στόχο να ενισχυθεί ο θρησκευτικός και εν γένει τουρισμός στην Δυτική Περιφέρεια. Αναρωτιέμαι πως θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος όταν π.χ. στην Ορεινή Ναυπακτία ένα μέρος άκρως ελκυστικό η πρόσβαση είναι προβληματική. Για να επισκεφτεί κάποιος τα χωριά μέχρι την Άνω Χώρα με το ΚΤΕΛ μπορεί να το κάνει μόνο δυο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Όταν όμως συμβεί αυτές οι μέρες να είναι αργία τότε το δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται.
Επικοινώνησα με το ΚΤΕΛ Ναυπάκτου για να κλείσω εισιτήρια από Ναύπακτο για Άνω χώρα την Μ. Παρασκευή και επιστροφή την Δευτέρα του Πάσχα και προς μεγάλη μου έκπληξη μου απάντησαν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια γιατί είναι αργία και εάν θέλω να πάω οπωσδήποτε θα πρέπει να ναυλώσω ΤΑΧΙ.
Επικοινώνησα με τα γραφεία του Δημάρχου Ναυπάκτου κ. Μπουλέ, του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα , του Γενικού Γραμματέα  Αποκέντρωσης  και όλοι μου απάντησαν ότι δεν έχουν αρμοδιότητα. Δηλαδή δεν έχουν αρμοδιότητα το ότι οι κάτοικοι μιας τουριστικής περιοχής της περιφέρειάς τους μένουν αποκλεισμένοι για 11 ημέρες την περίοδο του Πάσχα. Δεν είναι μέσα στα καθήκοντά τους να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες της Ναυπάκτου;. Είναι δυνατόν οι κάτοικοι των χωριών στην Ορεινή Ναυπακτία να εξυπηρετούνται μόνο δυο φορές την εβδομάδα;; πόσο μάλλον να μην γίνεται κανένα δρομολόγιο σε περίοδο άκρως τουριστική όπως είναι το Πάσχα. Είναι δυνατόν τα ΚΤΕΛ να αποφασίζουν πότε και εάν θα επισκεφτούμε τα χωριά μας με την ανοχή της πολιτείας;;;
Σύμφωνα με την ΧΑΡΤΑ ΚΤΕΛ του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τα ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένα να «Τηρούν με ακρίβεια τα καθορισμένα δρομολόγια και δρομολογούν έκτακτα όποτε το επιβάλλουν οι ανάγκες εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού»
Σε περίπτωση που τα ΚΤΕΛ παραβαίνουν τους όρους της ΧΑΡΤΑΣ τότε επιβάλλεται «… στους ιδιοκτήτες λεωφορείων που παραβαίνουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.2963/2001.» Άραγε θα επιβληθούν οι διοικητικές κυρώσεις ;;
Ελπίζω το Υπουργείο να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις και θα υποχρεώσει την Διοίκηση των ΚΤΕΛ να εκτελέσει κανονικά τα δρομολόγια την Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα και γιατί όχι να προστεθεί τουλάχιστον ακόμα ένα δρομολόγιο σε μια ενδιάμεση ημέρα.
Όταν λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για την περιφέρεια να το εννοούμε εμπράκτως και όχι να δηλώνουμε με ευκολία αναρμοδιότητα.
Με εκτίμηση
Χρήστος Αδαμόπουλος
Κρυονέρια Ορεινής Ναυπακτίας


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...