«Όχι» δασκάλων σε Λοβέρδο για την αξιολόγηση

«Όχι» δασκάλων σε Λοβέρδο για την αξιολόγηση
Η σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς προβλήματα, διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας με τους οποίους συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας
Συνάντηση με το προεδρείο της ΔΟΕ είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους, αλλά και να τους διαβεβαιώσει οτι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Λοβέρδος κατέγραψε όλα τα ζητήματα που του έθεσε το προεδρείο της ΔΟΕ και ζήτησε να επαναληφθεί η συνάντηση τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης ο υπουργός Παιδείας για το θέμα των ποσοστόσεων είπε πως υπάρχει δίκαιο από στη θέση εκπαιδευτικών και το θέμα θα το συζητήσει τις επόμενες ημέρες με τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις της Ομοσπονδίας και ζήτησαν λύσεις στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν:
• Στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες
• Στην καθυστέρηση της υλοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις – αποσπάσεις)
• Στις αδικίες που έχουν δημιουργήσει στους συναδέλφους των Ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Π.Ε., οι μετατάξεις που υλοποιήθηκαν με τρόπο αιφνιδιαστικό στην τρέχουσα σχολική χρονιά με τη μεταφορά χιλιάδων συναδέλφων από την Π.Ε. στην Δ.Ε.
• Στην αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η προωθούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα, με τη ΔΟΕ, ο κ. Λοβέρδος τους είπε ότι θα ψηφιστεί νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή εντός του καλοκαιριού, ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης σχολείων του εξωτερικού, οι υπηρεσίες ολοκληρώνουν τη διαδικασία των μεταθέσεων μέχρι 15 Ιουλίου 2014 και μέχρι 30 Αυγούστου 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων.

Με εγκύκλιο του κ. Δεμερτζόπουλου δόθηκε η δυνατότητα στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία με αποστολή φαξ στην οργανική τους θέση, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά με περιττές μετακινήσεις, όπως είχε ζητήσει η Δ.Ο.Ε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...