Όχι πάνω από 25% για τους Τουρκοκυπρίους λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Όχι πάνω από 25% για τους Τουρκοκυπρίους λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Ο,τιδήποτε πάνω από 25%, στο εδαφικό, για την τουρκική πλευρά είναι «κόκκινη γραμμή» για την Εκκλησία, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα καλέσει τον λαό να πει «όχι» σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Χρυσόστομος εκφράζει απαισιοδοξία για τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού.


Σημειώνει πως μόνο, αν λογικευτούν οι Τούρκοι και αν πιέσουν οι Αμερικάνοι σωστά, μπορεί κάτι να γίνει, αλλά είναι της άποψης πως «υπάρχουν πολλά «εάν» και είμαστε μακριά μέχρι να υλοποιηθούν».

Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν εμπιστεύεται 100% τους Αμερικανούς. «Γι΄ αυτό όταν ήρθε εδώ ο Αμερικανός πρέσβης, πιστεύω για να με βολιδοσκοπήσει, του είπα ότι δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που έχουν κόκκινες γραμμές, αλλά και εμείς. Η πρώτη κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία είναι το ότι οι Τούρκοι ήταν το 18%, δεν μπορούν να πάρουν έδαφος πάνω από το 25%».

Επίσης, επισημαίνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να πάρει έδαφος, να φύγουν οι έποικοι και να μείνουν μόνο όσοι έχουν παντρευτεί με Τουρκοκύπριους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...