«Όχι» σε νέες αυξήσεις φόρων στα καύσιμα λένε οι βενζινοπώλες

«Όχι» σε νέες αυξήσεις φόρων στα καύσιμα λένε οι βενζινοπώλες

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 04/05/2016 – 15:01

«Όχι» σε νέες αυξήσεις φόρων στα καύσιμα λένε οι βενζινοπώλες

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ                                                       

Η αγορά δεν αντέχει άλλη αύξηση στα καύσιμα επισημαίνουν οι Πρατηριούχοι. Έκκληση στην κυβέρνηση να «στραφεί στην πολυδιαφημισμένη από αυτήν, πάταξη του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου καυσίμων. Εκεί υπάρχουν έσοδα, εκεί να τα βρει», απευθύνουν οι Βενζινοπώλες, καθώς όπως περιγράφουν, «ο κλάδος μας, με τις τόσες φορολογικές επιβαρύνσεις που ξεπερνούν τα 2/3 του τζίρου, έχει καταντήσει άμισθος φοροεισπράκτορας κράτους, ο οποίος στο τέλος πτωχεύει αφού, αντί αμοιβής για την εργασία του, εισπράττει και αποδίδει φόρους!».

«Δυστυχώς, βλέπουμε και πάλι να επαναλαμβάνεται μια, δοκιμασμένα και διαπιστωμένα, αποτυχημένη πολιτική», τονίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) που εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη νομοθέτηση μίας νέας αύξησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.

Παράλληλα, επισημαίνει πως, όπως και άλλες φορές, τα όρια φοροδότησης στα καύσιμα έχουν εξαντληθεί και κάθε νέα αύξηση αντισταθμίζεται με ισοδύναμη μείωση της κατανάλωσης.

«Η κυβέρνηση όφειλε να αντλήσει τα ανάλογα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία των αυξήσεων στους φόρους και των σοβαρών συνεπειών που είχαν στην κατανάλωση, στην παραγωγή, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι βενζινοπώλες. 

Κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι η νομοθέτηση περισσότερων φόρων, αλλά η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου  και του παραεμπορίου. 

«Πέρα όμως από τη νέα αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ο κλάδος θα επιβαρυνθεί και τη νέα αύξηση, κατά μια μονάδα, του ΦΠΑ, ενώ επιβαρύνεται ήδη με πρόσθετα βάρη, όπως η υψηλή προμήθεια των εξαναγκαστικών ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους καταναλωτές μέσω τραπεζών. Προμήθεια η οποία κυμαίνεται από 30% μέχρι και 50% των μεικτών κερδών του πρατηρίου!» τονίζει η Ομοσπονδία που συνδέει την πρόσθετη επιβάρυνση στα καύσιμα με άλλα μέτρα τα οποία προσθέτουν στο βάρος των επιχειρήσεων, όπως η «πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει φορολογία και στις τραπεζικές συναλλαγές».

Σε αυτό η ΟΒΕ ξεκαθαρίζει ότι «μας βρίσκει εντελώς αντιθέτους διότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των πρατηρίων».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...