«Όχι» στα προληπτικά μέτρα ξεκαθαρίζει το Μαξίμου!

«Όχι» στα προληπτικά μέτρα ξεκαθαρίζει το Μαξίμου!

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 03/05/2016 – 22:44

«Όχι» στα προληπτικά μέτρα ξεκαθαρίζει το Μαξίμου!

Δεν θα περάσουν προληπτικά μέτρα από την ελληνική βουλή, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση, μετά από την σύσκεψη Τσίπρα – Τσακαλώτου –Δραγασάκη στο μέγαρο Μαξίμου. Μετά από 2,5 ώρες, που σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Eurogroup της Δευτέρας, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η βάση της συζήτησης με τα τεχνικά κλιμάκια θα είναι η ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης. Το Οικονομικό επιτελείο, δέχτηκε με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις της Eurostat, καθώς εκτιμάται πως είναι ένα ακόμα βέλος στην διαπραγματευτική «φαρέτρα» για τις δύσκολες μέχες που έπονται στις Βρυξέλλες.

Μετά την «Οικονομικού χρώματος» σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου έγιναν γνωστά τα πέντε σημεία που κρατά η ελληνική πλευρά από τις εξελίξεις στον δρόμο για την οριστική συμφωνία για την αξιολόγηση, τα προληπτικά μέτρα και το χρέος.

Στην κυβέρνηση υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις ανακοινώσεις της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β, εξάμηνο τους 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.  Αυτό το δίδυμο ανακοινώσεων από την Ευρώπη,  θεωρείται ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Οι ίδιες πηγές, τόνισαν την σημασία και την εξαιρετικά θετική επίδραση στο κλίμα της διαπραγμάτευσης,  των  δηλώσεων του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όλα δείχνουν ότι  «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά».

 Τώρα το  «μπαλάκι» της διαπραγμάτευσης περνάει για ακόμα μία φορά στον  υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που  θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

 Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε και  «η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει».  

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...