«Όχι» στο νέο χαράτσι λένε οι τραπεζοϋπάλληλοι

«Όχι» στο νέο χαράτσι λένε οι τραπεζοϋπάλληλοι

«Όχι» στο νέο χαράτσι που θέλει να επιβάλει το Δημόσιο λέει η ΟΤΟΕ και καταφεύγει στην δικαιοσύνη  κατά της απόφασης να επιβληθεί αναδρομικά.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) έστειλε επιστολή στις τράπεζες, από τις οποίες ζητά να μην ξεκινήσουν την παρακράτηση του 1% μέχρι να  βγει η απόφαση της δικαιοσύνης.

Το νέο αυτό «χαράτσι» αφορά την εισφορά  1% στους δημοσίους υπαλλήλους υπέρ ΟΑΕΔ, που έχει αποφασιστεί για τους μισθούς του Δημοσίου. Αν και η διάταξη θεσπίστηκε το 2012,  η Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας  είχε αποφασίσει την εξαίρεση των τραπεζοϋπάλληλων.

Όμως με νέα απόφαση του πρώην υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, που έκανε αποδεκτή γνωμοδότηση του 6ου Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο νόμος θα εφαρμοστεί.  

Με την εισφορά να γίνεται απαιτητή  αναδρομικά από το 2011, το συνολικό ύψος της που αντιστοιχεί σε 42.000 υπαλλήλους, φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2.500 ανά υπάλληλο.  

Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ ζήτησε από τον υπουργό να μην επιβληθεί η εισφορά, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να απαντά πως, το θέμα θα παραπεμφθεί στο νομικό συμβούλιο του κράτους (ΝΣΚ), την γνωμοδότηση του οποίου θα εφαρμόσει.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...