Ύμνοι των Αμερικανών για τον Αλέξη δεν φτάνουν όμως μόνο τα λόγια

Πέμπτη 09/06/2016 – 17:00Εφημερίδα, ΠρωτοσέλιδοΟ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
IΔΙΑIΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ για το φτωχοποιημένο ελληνικό λαό και τη χώρα που βρίσκεται σε δεινή θέση έχουν τα καλά λόγια και οι ύμνοι του Λευκού Οίκου για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζουν αποφασιστικό και τολμηρό ηγέτη και με ικανότητες να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Η μεγαλύτερη υπερδύναμη του κόσμου, σπάνια επαινεί και μάλιστα δημόσια Πρωθυπουργούς και ακόμα πιο σπάνια αναφέρεται σε θετικές εξελίξεις μιας χώρας, που περνάει μεγάλες περιπέτειες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, και που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν ως μίασμα από Ευρωπαίους και Αμερικάνους.
Φαίνεται ότι τώρα κάτι έχει αλλάξει και αυτό ακριβώς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.
Οι Αμερικάνοι έχουν πειστεί για τις ηγετικές ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα και τον στηρίζουν.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, στη διεθνή πολιτική σκηνή κυκλοφορεί ευρέως ότι, αν έλειπε η στήριξη των Αμερικάνων προς την Ελλάδα, οι Γερμανοί με το μίσος που έχουν εναντίον της χώρας μας, θα μας είχαν λιώσει. Βεβαίως, εδώ που έχουμε φθάσει, δεν αρκούν πλέον μόνο τα καλά λόγια των Αμερικανών θα πρέπει να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η διαγραφή ή η απομείωση του δημόσιου χρέους, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να πιέσουν τους Γερμανούς να σταματήσουν τους εκβιασμούς για να ξαναβρούμε το χαμόγελο και να ξαναφτιάξουμε τις δουλειές μας.
Για να είμαστε αντικειμενικοί οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που βοήθησαν την Ελλάδα και άλλαξαν το κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια ρόλο έπαιξαν και οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της Ελλάδος, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.
Αυτό που αναγνωρίζουν οι Αμερικάνοι αλλά και οι Ευρωπαίοι στον Αλέξη Τσίπρα είναι το ηγετικό του ανάστημα που τον βοηθάει να παίρνει τολμηρές αποφάσεις, ανεξάρτητα με το όποιο πολιτικό κόστος. Ο Πρωθυπουργός προχώρησε ταχύτατα τις αποκρατικοποιήσεις, που δεν τόλμησε καμιά Δεξιά κυβέρνηση, ούτε βέβαια το ΠΑΣΟΚ. Γιατί τα δύο κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος, είχαν εξαρτήσεις από μεγάλα συμφέροντα και την κομματική τους πελατεία. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με γνώμονα τα συμφέροντα του χρεοκοπημένου και κρατικοδίαιτου συστήματος της διαπλοκής που μπλόκαρε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης, γι΄ αυτό και βρεθήκαμε στη σημερινή τραγική κατάσταση, αφού οι βαρόνοι της διαπλοκής λήστευαν μονίμως το δημόσιο με τις χαριστικές συμβάσεις, τα δημόσια έργα και τις κλεψιές στις ΔΕΚΟ.
Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής ούτε στην κομματική πελατεία. Γιατί το σύνολο των υπαλλήλων στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ διορίστηκε από τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα δύο αυτά κόμματα δημιούργησαν το φαύλο κύκλο του κρατισμού και της διαφθοράς, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι γι΄ αυτό στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο θεωρούν μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία της Ελλάδας.
Οι Αμερικανοί «βγάζουν το καπέλο» στον ΑλέξηΔεύτερη ημέρα επαίνων για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από την Ουάσινγκτον, με τον Λευκό Οίκο, να επικροτεί τη «στροφή» υπέρ των μεταρρυθμίσεων και την απομάκρυνση των ακραίων! Να τελειώνουμε με τα μνημόνια θέλουν οι Αμερικανοί, που επιθυμούν ταχύτερη πρόοδο στην υλοποίηση των προγραμμάτων, για να φτάσει η ελληνική Οικονομία στο τέλος του τούνελ των μνημονίων και όπως το βλέπουν από την πλευρά τους, να μην παραμένει πόλος αποσταθεροποίησης της ευρωπαϊκής Οικονομίας, κάθε φορά που πλησιάζει μία αξιολόγηση. Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως είναι ενθουσιασμένοι που η κυβέρνηση έχει δείξει με πράξεις πως, θέλει να τελειώνει με τη λιτότητα για να περάσει γρήγορα σε τροχιά Ανάπτυξης.
Δεν πέρασε καλά-καλά μία ημέρα, από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ο οποίος μετέφερε τους επαίνους του Μπαράκ Ομπάμα για τον Αλέξη Τσίπρα, που εφάρμοσε πολιτικές που μπορεί να μην ήταν δημοφιλείς, αλλά θα βγάλουν τη χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και ακολούθησε νέος κύκλος θετικών σχολίων για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να δηλώνουν ικανοποίησή, για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.
Το «κύμα» στήριξης, από τις ΗΠΑ, έρχεται μετά από το κλείσιμο των προαπαιτούμενων, που κλείνουν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και απελευθερώνουν την πρώτη υπό-δόση των 7,5 δις ευρώ για τη χώρα. Μιλώντας σε ελληνοαμερικανούς, κυπριακής καταγωγής, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, δήλωσαν ικανοποίηση που ο Έλληνας Πρωθυπουργός, απομάκρυνε τους ακραίους από την κυβέρνηση και έχει μία ισχυρή, οριακή αλλά πειθαρχημένη πλειοψηφία η οποία είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Οι Αμερικανοί, αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση, χρειάστηκε να προχωρήσει σε πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις, στο ασφαλιστικό και τη φορολογία. Ειδικά για τη συμφωνία – σταθμό, που επετεύχθη στο προηγούμενο Eurogroup, οι ίδιοι αξιωματούχοι την χαρακτήρισαν μεταβατική, ως μία υπόσχεση για το μέλλον και το χρέος, αρκεί να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά. «Τα πράγματα, οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισαν.
Ελάφρυνση του χρέους  ζητά ο Ομπάμα!Από τον Λευκό Οίκο, τόνισαν, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα mignatiou.com, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους, καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα σταματήσει να πηγαίνει «από κρίση σε κρίση».
Συνεχής η επικοινωνία Τσακαλώτου – Λιου
Μάλιστα ο αρμόδιος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, για οικονομικές υποθέσεις, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ, περιμένουν περισσότερα μέτρα, για την ελάφρυνση του χρέους, από τους Ευρωπαίους. Όπως τόνισε, «το Ταμείο ξεκαθάρισε ότι για να λάβει μέρος χρηματοδοτικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα πρέπει να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση». Μάλιστα ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού Προέδρου, αποκάλυψε πως, το ΔΝΤ αναμένεται το φθινόπωρο να κάνει την ανάλυσή του για να διασφαλίσει ότι η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε βιώσιμο μονοπάτι και πως αξιωματούχοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, βρίσκονται συνεχώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Την επόμενη εβδομάδα η δόση λέει ο ΜοσκοβισίΗ Κομισιόν, είναι ξεκάθαρα υπέρ της εκταμίευσης της δόσης, με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί να δηλώνει πεπεισμένος ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, θα εγκρίνει τη δόση, την επόμενη εβδομάδα.
«Πράσινο φως» από Γερμανία για την εκταμίευση της δόσης!
Η γερμανική κυβέρνηση δίνει το «οκ» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτεται από επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών Γιενς Σπαν προς την αρμόδια επιτροπή προϋπολογισμού. Αν και το θέμα της εκταμίευσης, δεν χρειάζεται να περάσει από την ολομέλεια της γερμανικής Βουλής (Μπούντεσταγκ), σημαντική είναι η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής προϋπολογισμού. Με τις διαδικασίες, για την έγκριση της εκταμίευσης από τα πέντε ευρωπαϊκά κοινοβούλια να έχουν ξεκινήσει, και το θέμα των προαπαιτούμενων, να έχει προγραμματιστεί να απασχολήσει μόνο επιφανειακά, το δια ζώσης EuroWorking Group στο Ελσίνκι, όλα δείχνουν πως η τελική έγκριση θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) στις 16 Ιουνίου, που θα συνεδριάσει παράλληλα με το Eurogroup του Λουξεμβούργου. Οι χώρες όπου η εκταμίευση της δόσης, θα πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια, είναι η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Φιλανδία.
Να εκταμιευτεί η δόση λέει και ο Σόιμπλε
Θετικός είναι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που όπως αποκαλύπτει, ο γερμανικός Τύπος, εισηγείται την έγκριση της εκταμίευσης, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να έχει κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα. Αναφορά γίνεται και στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπου στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως, οι «αποφάσεις για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν υφίστανται τώρα». Διαφορετική άποψη, εξέφρασε ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, που τόνισε πως η καθυστέρηση στην παρέμβαση για το χρέος, σημαίνει περισσότερη φτώχεια και ανεργία, για τη χώρα. «Ουσιαστική ελάφρυνση χρέους θα υπάρξει μόλις το 2018. Αυτό είναι πολύ καθυστερημένο και πολύ ασαφές για να δοθεί στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται περισσότερο: σταθερότητα», δήλωσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...