Ύπουλος πόλεμος Σαμαρά σε Κυριάκο με στόχο Καραμανλή

Ύπουλος πόλεμος Σαμαρά σε Κυριάκο με στόχο Καραμανλή

Ο Μεσσήνιος άτυπος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας – Δεν μπορεί να χωνέψει τις τρεις ήττες του από τον Αλέξη Τσίπρα και δίνει τα ρέστα του για να πάρει τη ρεβάνς. Άρπαξε την ευκαιρία του συλλαλητηρίου για να καπελώσει τον αρχηγό του. Εκμεταλλεύεται και το σκάνδαλο Novartis. Σε γνώση όλων αυτών ο ένοικος της Ραφήνας έχει λάβει τα μέτρα του

Στην πιο δύσκολη και επισφαλή θητεία στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από καταβολής της, φαίνεται να εξελίσσεται αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ενώ φανερά δεν αμφισβητείται, κρυφά τραβάει τα πάνδεινα.

Από ποιους ; Από τον Αντώνη Σαμαρά και τους δικούς του που δεν είναι λίγοι μέσα στην παράταξη. Όσο διακριτικός υπήρξε από την αποχώρησή του και έπειτα ο Κώστας Καραμανλής, τόσο βουλιμικός με την εξουσία αποδεικνύεται ο διάδοχός του Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός – όπως και ο αντιπρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος – δεν έχει χωνέψει τις ήττες του από τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα τρεις φορές (ευρωεκλογές, εκλογές Ιανουαρίου 2015, δημοψήφισμα)και θέλει μετερχόμενος όλα τα μέσα να πάρει την εκδίκησή του. Και αυτό θα συμβεί, κατά την άποψή του, μόνο αν επανακάμψει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας στόχος, τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς υπηρετεί από τη στιγμή που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στις 5 Ιουλίου του 2015, κυρίως λόγω του δυσμενούς κλίματος που είχε δημιουργηθεί για τον ίδιο στην παράταξη.

Ο Σαμαράς στη διάρκεια της θητείας του στην ηγεσία, είχε φροντίσει να μπολιάσει τη Νέα Δημοκρατία με όσο πιο δεξιά και φιλικά προς αυτόν στοιχεία γινόταν (Γεωργιάδης, Βορίδης κ.λπ.) στους οποίους μάλιστα προσέφερε και υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα, παρότρυνε -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και ενδείξεις – τον Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την ηγεσία και αυτός στον α’ γύρο έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 11,4%. Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορίστηκε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις ισορροπίες στην παράταξη. Ενισχύθηκε έτσι το σύστημα Σαμαρά καθώς ο έτερος πόλος – ο μακροβιότερος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής- παρέμενε σταθερός στην άποψή του να μην αναμειγνύεται παρά μόνο αν τον ρωτούν να …συμβουλεύει.

Στην προσπάθεια επανάκαμψης του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν σαφώς μεγάλα εμπόδια με κυριότερο βέβαια, τον φυσικό ηγέτη της παράταξης, τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι αυτός που του άνοιξε το δρόμο από τη 17χρονη πολιτική ερημία προς την ενεργό πολιτική με όλα τα επακόλουθα. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να «καταπιεί» την παράταξη για λόγους άμετρης φιλοδοξίες και μόνο, η απόσταση είναι τεράστια.

Στον Σαμαρά εξάλλου και τον «ευφυή »συνοδοιπόρο του Ευάγγελο Βενιζέλο χρεώνεται το εφεύρημα περί «σύμπλευσης Καραμανλή – Τσίπρα» που ενισχύεται από την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου (στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή) στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Κάτι το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους του περιβάλλοντός του – έχει σιγουρέψει και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Και, όπως υπαινίσσονται, έχει λάβει τα μέτρα του.

Η μεγάλη ευκαιρία στον Σαμαρά, δόθηκε – μάλλον την πήρε μόνος του- με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Τοποθετήθηκε πρώτος, καπελώνοντας τον αρχηγό του, παρέστη στο συλλαλητήριο και άκουσε ευχάριστα το «Ελλάς,Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» που φώναζαν υποστηρικτές του.

Έσυρε έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία ασαφή γραμμή, μακριά από αυτή που είχε χαράξει στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής και αποτέλεσε έκτοτε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes. Αμήχανα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έκτοτε, βγαίνουν στα κανάλια ψελλίζοντας τα περί αλυτρωτισμού και μη απαντώντας στην ουσία, για το θέμα της ονομασίας.

Πόσο εύστοχος ηχεί ο Μιχάλης Μητσός από τα ΝΕΑ που έγραψε τότε : «Εικοσιπέντε χρόνια μετά την αποπομπή του από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει επιτέλους τη δικαίωση του. Οχι μόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υιοθετούν το δικό του παλιό όραμα, αλλά ακόμα και ο φιλελεύθερος πρόεδρος του κόμματος του, αναγκάζεται να προσεταιριστεί τις θέσεις του. Στο δείπνο της περασμένης Πέμπτης στη Μαρίνα της Καλαμάτας ένας άνθρωπος έλαμπε και αυτός δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι μένει; Το επόμενο βήμα. Ο πραγματικός νικητής των ημερών δεν μπορεί να αρκεστεί σε ένα ρόλο κομπάρσου. Πρέπει να πάρει ένα κόμμα, στην ανάγκη και το κόμμα. Το απαιτεί ο λαός, το απαιτεί η πλατεία, το απαιτεί η «μία και για πάντα ελληνική Μακεδονία».

Για να καταλάβει κάποιος τον πόθο για την επανάκαμψη του Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει τις κατά καιρούς άρθρογραφικές αναρτήσεις του ιστότοπου Αntinews που στοχεύει κυρίως όχι τόσο στον Κυριάκο αλλά στο μεγάλο εμπόδιο, τον Κώστα Καραμανλή.

Η ευθεία πολεμική μέσα από αυτό τον ιστότοπο, έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Παροιμιώδες έχει μείνει το άρθρο της 3/8/2016 υπό τον τίτλο «Μέχρι πότε θα υπονομεύουν την παράταξη οι Καραμανλικοί» που περιέχει αποσπάσματα του τύπου:

«Ποιος αμφισβητεί ότι ο τωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δεν χρειάζονταν;

Ποιος αμφισβητεί ότι η διετία 2008-2009 ήταν η χειρότερη στην ιστορία της χώρας και ουσιαστικά αυτή που προκάλεσε τα γεγονότα των επόμενων ετών;

Είναι ή όχι αλήθεια ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρέλαβε τη χώρα με δαπάνες για μισθούς και κοινωνική πολιτική της τάξης των 47 δις ευρώ; Την παρέδωσε ή όχι με δαπάνες 80 δις ευρώ;

Παρέλαβε ή όχι τη χώρα με έσοδα από φόρους και εισφορές 58 δις ευρώ και την παρέδωσε με έσοδα 77 δις, παρά τις συνεχείς αυξήσεις φόρων και την αύξηση των εισοδημάτων τη δεκαετία εκείνη λόγω και των μεγάλων έργων;…»

Η «ευκαιρία» Novartis

Μια άλλη σημαντική «ευκαιρία» – αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι – για τον Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε το σκάνδαλο Νovartis. Μόλις η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων ήρθε στην επιφάνεια, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης στοχοποίησαν τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μιλώντας για σκευωρία και τονίζοντας πως στην κυβέρνηση Καραμανλή διετέλεσε επικεφαλής της ΕΥΠ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα, υποστήριξε ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της σκευωρίας που έχει στηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η στόχευση Καραμανλή μόνο τυχαία δεν ήταν παρότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διετέλεσε μόλις τρεις μήνες επικεφαλής της ΕΥΠ.

Κι εδώ, το Antinews εξαπολύει την επίθεση του στον Κώστα Καραμανλή και τα σκάγια παίρνουν και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Η ανάρτηση έχει τίτλο «Αποκάλυψη: Γιατί θέλουν να εξοντώσουν τον Σαμαρά» και σημειώνει:

«Τη διαδικασία για να βγουν όλα στη φόρα, την έχουν κινήσει οι Αμερικανικές Αρχές…»

«Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, το στήσιμο της υπόθεσης ενισχύθηκε και από την Αμερικανική Πρεσβεία προκειμένου, όπως λένε, να καθαρίσουν την αυλή του Μητσοτάκη από τους ενοχλητικούς αλλά και να δικαιώσουν τον Κώστα Καραμανλή».

«Προφανώς μία ομάδα πατριωτών πολιτικών που δεν είναι αρεστή ούτε στις ΗΠΑ ούτε στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας. Αυτούς πρέπει να τους φάνε ζωντανούς και το σκάνδαλο της Novartis είναι μία καλή ευκαιρία. Ο «χρήσιμος ηλίθιος» ενισχύει τη θέση του στην εξουσία, ο Κυριάκος καθαρίζει το κόμμα από αυτούς που τον σέρνουν δεξιά, όπως θα έλεγαν διάφοροι φιλελεύθεροι μεσαιοχωρίτες, ενώ ο Καραμανλής μένει στο απυρόβλητο, λες και αν οι μίζες έτρεχαν τόσο πολύ αυτός θα έκανε τον τροχονόμο. Ενας Σημίτης δηλαδή της ΝΔ.»

Δεν πρέπει βέβαια να μας διαφεύγουν της προσοχής και οι περιπτώσεις της Κατερίνας Παπακώστα και του Ευάγγελου Αντώναρου, γνωστών Καραμανλικών που ο Κυριάκος Μητσοτάκης – πέφτοντας ενδεχομένως σε παγίδα – τους διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία επειδή άσκησαν κριτική στον δεξιό, όπως αυτοαποκαλείται, αντιπρόεδρο.

Ανεξάρτητα αν το Antinews θεωρεί παγίδα την ενδεχόμενη εκκαθάριση στην παράταξη, λόγω του σκανδάλου Νovartis και προειδοποιεί τον Κυριάκο: « Ο Κυριάκος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κάποιοι στήνουν παγίδα για να πέσει μέσα η παράταξη, λέγοντας ότι κάνουν «δώρο» στην ηγεσία της. Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί: Δεξιό κόμμα χωρίς τη δεξιά είναι η καλύτερη προσφορά στους αριστερούς».

Ο κλεφτοπόλεμος λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία καλά κρατεί. Όταν όμως γίνει φανερός και εκδηλωθούν οι προθέσεις, ίσως ξεσπάσει και η οργή του κλειδοκράτορα της παράταξης. Και αυτός που θα την πληρώσει τη φορά αυτή, θα είναι ο άμετρα φιλόδοξος και ενδεχομένως μοιραίο πρόσωπο για την παράταξη, Αντώνης Σαμαράς.

Θα ξανακάνει άραγε για δεύτερη φορά – μετά το ΄93 – στην πολιτική διαδρομή του, το ίδιο λάθος;

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/327185-Ypoylos-polemos-Samara-se-Kyriako-me-stocho-Karamanle ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...